ELS COLORS DE LA TARDOR
INGREDIENTS:
1/2 moniato
12 rovellons escabetxats
2 patates petites
enciam de fulla de roure
1/2 magrana
Posem les patates en un pot i les cobrim d'aigua. Deixem el pot al foc fins que bulli l'aigua i no ho apaguem fins que punxem amb una broqueta les patates i les trobem ben toves.
Mentre pelem un tros de moniato, amb mig moniato
petit en tindrem prou. El tallem a rodanxes, després a tires i finalment en fem
daus petits. Posem una paella amb oli abundant al foc i quan l’oli sigui ben
calent hi posem els daus de moniato. Un cop fregits els retirem sobre d’un
paper de cuina perquè en tregui l’excès d’oli. Penseu a fregir-ho amb l’oli ben
calent, d’aquesta manera no us quedaran els daus oliosos.
Tallem la magrana pel mig, en sentit horitzontal.
L’agafem amb la mà esquerra amb la part oberta contra el palmell de la
mà. Agafem una mà de morter i anem donant cops a la part de la pell.
Mantindrem els dits oberts, de manera que els cops
fan desprendre els grans de magrana amb facilitat, ja ho veureu.
Pelem les patates i les tallem a làmines no gaire
gruixudes.
En una plàtera hi disposem les fulles d’enciam ben
escorregudes, al damunt les rodanxes de patates, els rovellons ben
distribuits, els daus de moniato i els grans de magrana.
Ho amanim tot plegat amb l’oli de l’escabetx dels
rovellons i un polsim de sal. És un bon joc de contrastos, boníssima!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada