dissabte, 10 de setembre del 2016

verdures al vapor amb maionesa d'alvocat

INTERESSANT

Sabeu aquelles persones que no se'n diu que son guapos sino interesants? Doncs aquest és el cas d'aquest plat. No és una recepta uau! de guapa, però és interessant. Amb això vull dir que malgrat aquesta aparença senzilla i saludable, aquest aspecte amaga un gust molt interessant al paladar. Si us voleu cuidar, menjar saludable i tot això que es diu és la vostra recepta. No renuncieu a menjar de gust les verdures, canvieu la verdura bullida sense més per aquestes verdures interessants: amanida de patata i mongeta verda, amanida de patata i bleda amb llagostins, amanida russa amb remolatxa, menestra de carxofes i pèsols (quan sigui temporada), menestra amb oli gustós, pastanagues especiades al forn, patates amb maionesa de mostassa o penques de bledes amb puré de patata morada.







INGREDIENTS:


2 pastanagues

1 carbassó petit

1 patata grossa

100 g de mongeta tendra

8 olives negres d'Aragó

salsa d'alvocat:

1 alvocat madur

1/2 llimona

2 cullerades d'aigua

2 cullerades d'oli

1/2 all petit

julivert

sal i pebre


Rentem bé el carbassó si la pell està ben tibant perquè és fresc no cal que el pelem.

Pelem bé la patata i les pastanagues. Traiem la punta de la mongeta tendra que està enganxada a la mata. L'altra no cal tallar-la. La trossegem en quatre trossos cada beina.

Fem la verdura a trossos petits, com si fos per fer una amanida russa.

Posem una cassola al foc amb un fons d'aigua, damunt hi posem el cistell de coure al vapor, si no el teniu us aconsello que el compreu, en veureu una foto al lateral del bloc. És barat i en treureu un gran profit, hi podeu fer verdures i peix al vapor i sempre queda boníssim.

Per saber el grau de cocció a partir de 7 minuts de ser al foc ho podeu destapar i punxar amb una forquilla a veure com ho trobeu de tou. Punxant sabreu com estan de toves i si us agraden al dente les traieu abans, tot depen del vostre gust.

Mentre tenim les verdures al foc preparem la salsa. Pelem l'alvocat. Ja sabeu com fer-ho, primer tallat pel mig després clavem el ganivet al pinyol per treure'l i finalment desprenem la polpa amb una cullera. Als llibres de la col·lecció Ara vull cuinar fins i tot veureu tot el procés en fotos.

Posem l'alvocat i tots els altres ingredients en un pot batedor i ho triturem per obtenir-ne una salsa fina.

Posem les verdures en un plat i les amanim amb la salsa i decorem amb les olives negres.

És un plat que tan ens podem menjar calent com fred.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada