PICNIC A LA PLATJA
Si estem cansats de la típica truita de patates als picnics, proveu de portar aquesta tartiflette, que tant es pot menjar calenta com freda. Aquest estiu en posaré més d'aquestes receptes, perquè són molt pràctiques, es poden fer amb antelació i deixar-les preparades per menjar hores després. Es poden consumir fredes o calentes. Això sí, hem de tenir en compte que l'ou quedi ben cuit, sinó podem tenir un disgust. Hem de tenir la precaució de mantenir-les de seguida en fred. Proveu altres quiches: quiche de bolets amb salsa de piquillos o quiche de carbassó.
INGREDIENTS:
1 paquet de pasta brisa
3 patates
150 grs de bacon
200 ml. de crema de llet
2 ous
1 ceba petita
200 grs de formatge manxego ratllat ( els francesos ho fan amb reblochon, si en trobeu el podeu usar)
sal i nou moscada
Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.
Posem una olla al foc amb les patates sense pelar, una mica de sal i aigua que les cobreixi sobradament. Les deixem bullint fins que les punxem toves amb una forquilla.
Pelem la ceba i la tallem a troços ben petits. Si teniu nens i no voleu que es trobin els troços la podeu ratllar.
Posem una paella al foc i hi posem el bacon tallat a troços petits. Quan el bacon ja està una mica cruixent hi posem la ceba i la deixem fins que es faci tova. La ceba ha d'estar tallada ben petita.
Posem la pasta brisa en un motlle rodó amb el paper vegetal mateix que vé perquè no s'enganxi al motlle. Retallem tot el voltant la massa i el paper que sobra. La posem al forn tapada amb paper de plata, que estigui enganxat a la massa, no per sobre com si ho tapessim, i la deixem uns set minuts a 200º.
Mentre batem els ous i la crema de llet amb el turmix i hi afegim la sal i nou moscada.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes.
Quan traiem la massa del forn hi posem les patates tallades al fons, per sobre la ceba i el bacon. A sobre el formatge manxego ratllat i ho reguem amb l'ou i la crema de llet.
Ho posem de nou al forn a 200 º uns 20 minuts, si teniu la funció ventilador millor , perquè la calor es distribueix uniformement.
Abans de treure-ho del forn assegureu-vos que punxeu amb un punxó llarg i surt sec, el que vol dir que l'ou s'ha cuit del tot.
Si no la consumiu de seguida penseu a guardar-la a la nevera.
diumenge, 30 de juny del 2013
tartiflette
Publicat per
La Mami
Etiquetes de comentaris:
ous,
pastes salades,
patata,
tuper calent,
tuper fred
a
20:05
dijous, 27 de juny del 2013
broquetes de gall dindi
SALSES LLEUGERES
"Ai, que avorrit el gall dindi", doncs busquem maneres divertides de fer-lo. És una carn light i saludable però això no és sinònim d'insípid. En aquest temps ens ve de gust menjar carns a la planxa i amb salses lleugeres i no carns a la cassola més elaborades. A més la carn a la planxa és ràpida de fer, almenys te algun avantatge. A l'estiu no ve tant de gust estar a la cuina, per tant ara vindran unes quantes receptes d'aquestes. Proveu carns a la planxa amb diferents acompanyaments, encert segur : entrecot amb puré de moniato , costella de porc al curry , costelles de xai amb pastanagues estofades o bistec amb patates fregides diferents .
INGREDIENTS:
1 pit de gall dindi
1 tros de pebrot vermell
1 ceba tendra
1 brick de crema de llet ( si teniu llet de coco anirà millor)
2 cullerades de salsa de soja dolça
2 cullerades de pebre vermell picant
Agafem el pit del gall dindi i li retallem totes les puntes i ho deixem amb forma de rectangle.
Posem tots els trossos de les puntes del pit en un cassó amb una mica d'oli i els rostim bé allà per tots cantons, encara que s'enganxin una mica no passa res.
Mentre tallem el pit en tires amples i després en fem tacos.
Mirem de tallar, de la mateixa mida que hem el pit, quadrats de ceba tendra i quadrats de pebrot vermell. Això farà que es cogui tot plegat millor a la planxa.
Salem i pebrem els talls de gall dindi i els enfilem en una broqueta alternant carn, pebrot, carn , ceba i ho repetim tres vegades. Tallem la resta de pal de fusta perquè ens càpiga millor a la planxa.
Posem la planxa al foc i quan estigui ben calenta hi posem les broquetes. Hi posem un plat a sobre perquè es facin ben planes. Abaixem una mica el foc i les deixem almenys dos minuts per cada costat. Considerem que tenen quatre costats i les deixarem com a tacos.
Un cop rostida la carn del cassó la retirem i posem al cassó una mica d'aigua perquè desfaci tot el torrat que hagi pogut quedar. Hi posem la salsa de soja primer, després la crema de llet i les cullerades de pebre vermell picant ( segons el vostre gust en podeu posar més o menys, o gens si no us agrada el picant ).
Anem tombant les broquetes pels quatre costats i hi tornem a posar el plat cada vegada a sobre perquè ens quedin planes de cada costat.
Un cop traiem les broquetes ja fetes les servim amb la salsa per sobre. A la salsa s'hi pot afegir una mica de la part verda de la ceba tendra tallada ben petita o porradell ben trinxat, per afegir-hi un toc de frescor.
Publicat per
La Mami
Etiquetes de comentaris:
carn,
gall dindi,
ràpida
a
11:04
diumenge, 23 de juny del 2013
amanida de patates i remolatxa
HI HA MÉS VIDA DESPRÉS DE L'ENSALADILLA
Sembla que no es pugui fer res més que ensaladilla a l'estiu i hi ha un munt de possibilitats de fer amb verdures fredes, amb moltes combinacions i salses diferents. Com sempre atreviu-vos a provar i barrejar. Ja sabeu que jo estic obsesionada a menjar de tot, i miro de menjar tots els productes, miro de trobar la manera de menjar-ho. És per això que he afegit remolatxa a aquesta amanida de patates i el resultat ha estat molt bó. Per contrarestar la dolçor de les remolatxes, uns cogombrets en vinagre.
Proveu d'altres amanides amb patates: kartoffel salad , amanida síria de patates o amanida de patates i salmó .
INGREDIENTS:
2 patates
1 remolatxa cuita (hi ha paquets de remolatxa ja cuita envasada al buit)
1 pot d'api en conserva
10 cogombres en vinagre
salsa vinagreta:
veure amanida de cigrons
Posem una olla al foc amb aigua que cobreixi les dues patates. Les bullim amb pell, afegim una mica de sal a l'olla i les deixem bullint fins que les punxem toves amb una forquilla. Les posem amb aigua freda perquè es refredin un cop bullides. Si no tenim temps, pelem les patates i le tallem a quadrats petits, així es couen més depressa.
Mentre esbandim bé la remolatxa i la tallem en un plat a part.
Un cop les patates estiguin fredes les tallem en una plàtera.
Hi afegim la remolatxa, l'api ben escorregut els cogombres tallats a trossos petits excepte 4 que guardarem per decorar.
Hi posem la salsa per sobre i ho decorem amb els cogombres.
divendres, 21 de juny del 2013
amanida de cuscús
ATREVIM-NOS
Ens hem d'atrevir a incorporar aquests nous ingredients. En aquest cas el cuscus ens pot servir com a substitut de la pasta. És una sèmola de cereal i té el mateix efecte nutritiu. Ens ofereix una altra forma i textura per jugar. Ara que vé l'estiu és molt adequat per usar en amanides. Ja n'aniré posant de diferents. Comencem per aquesta que és ben senzilla. La manera de coure'l ja veureu que és molt ràpida. Això és perquè aquest producte ja ve precuit, no necessita, doncs, massa temps.
Si voleu anar provant ja teniu d'altres receptes de cuscus al bloc: cuscus amb panses , cuscus amb verdures .
INGREDIENTS:
2 tasses de cuscús
1 tros de pebrot verd
1 tros de pebrot vermell
1 tros de ceba tendra
1 grapat de pinyons i nous
oli, sal i pebre negre
Posem un cassó a bullir amb quatre tasses d'aigua.
Posem el cuscus en un bol gran amb un rajolí d'oli, una mica de sal i una mica de pebre negre per sobre i quan l'aigua bulli la tirem per sobre el cuscus i ho tapem amb paper de plata. Al cap de 5 minuts ja podem destapar i el cuscus ja estarà cuit. El deixem en una plàtera plana perquè es refredi.
Tallem el pebrot verd i vermell i la ceba tendra un cop ja pelada en quadrats molt, molt petits, com si ho trinxessiu.
Barregem el cuscus amb les verdures, els pinyons i les nous i un bon raig d'oli. Hi posem un bitxo dels petits secs pen tallat petit. Si en trobeu del vermell fresc també li podeu posar però no se'n troba gaire.
diumenge, 16 de juny del 2013
copa de llimona
POSTRES D'ESTIU
Hi ha postres que trobo que són més adequades per l'estiu. Seria el cas d'avui que com sempre admet múltiples variacions agafant com a base la mateixa idea. Es tracta de fer una base de galetes i a sobre una crema que pot ser de diferents gustos. Podeu fer la mousse de xocolata amb trossos de taronja confitada, de gerds, de maduixes, de café i ametlles, de plàtan... En aquest cas jo em decanto per la llimona. Usarem mascarpone que ja us he dit d'altres vegades que és perfecte per utilitzar en postres. Proveu d'altres receptes amb mascarpone: maduixes amb mascarpone , tiramisú o sandvitx de galetes .
INGREDIENTS:
6 galetes tipus Maries
1 cullerada de mantega
4 cullerades de mascarpone
2 cullerades de postre de sucre glass
1 llima
1 llimona
farigola en pols
Deixem la cullerada de mantega a fora de la nevera perquè s'estovi.
Agafem les galetes i les fem pols. Podem utilitzar un morter i una mà de morter, tipus rústic. Podem utilitzar un molinet de café, tipus mecanització. O finalment podem utilitzar un drap amb les galetes a dins i donar cops amb el mànec d'un ganivet o una pedra en plan "els armaris de la meva cuina hi fa eco perquè no tinc res". Tot és igualment vàl·lid.
Un cop fetes pols les galetes, en el sentit literal, les barregem amb la mantega amb una forquilla, que ens quedi tot com una pasta.
Posem aquesta pasta al fons dels gots on vulgueu servir el postre.
Ratlleu la pell de la llima i la llimona i en separeu una mica per guarnir al final. Deixeu aquesta ratlladura separada.
En un bol hi barregem la resta de la ratlladura amb el mascarpone, el sucre, la farigola en pols i el suc de la llimona i la llima. Ho barregem tot bé amb delicadesa i ho tasteu per si hi voleu afegir una mica de sucre més.
Posem la meitat d'aquesta mousse a cada got i els decorem amb la ratlladura de llima i llimona que haviem reservat. Ho posem tapat amb paper film al congelador. Si ens ho mengem al cap de més de mitja hora pensem a treureu-ho una estona abans de menjar perquè no estigui completament congelat.
a
20:51
divendres, 14 de juny del 2013
crema de pastanaga i carbassa
MULTIUSOS
Tenim cremes de verdures adequades tant per menjar fredes com calentes. Trobo que ara mateix és el moment d'oferir-vos aquests recepta, no sé si dir-vos de menjar-la calenta o freda perquè el temps no s'aclareix... Així que vosaltres mateixos depenent del dia. Aquest topping que porta li dona una gràcia extra. Sempre n'hi podeu posar, qualsevol cosa que quedi cruixent li va molt bé a les cremes. Ja sigui ingredients crus, o vegetals fregits ben cruixents o fruits secs... tot això li afegeix un toc diferent, divertit a la boca. Proveu d'altres cremes: crema de coliflor o el gaspatxo de cireres que ara n'és el temps.
INGREDIENTS:
2 pastanagues grans
1 quilo de carbassa comptant la pell
1 ceba
1 cullerada de curry
1 tros com el dit gros de gingebre fresc ja pelat
Pelem la carbassa. Per fer-ho primer la tallem a trossos i quan la tinguem a talls, la pelem de manera que puguem fer força contra la fusta de tallar. Tallem en direcció a la fusta com si traiessim la crosta d'un formatge. Penseu que la pell és molt dura i d'aquesta manera podeu fer més força.
Un cop pelada la continuem tallant a trossos petits.
Pelem la ceba i la tallem a llunes.
Pelem les pastanagues. Després de treure la pell amb el pelador continuem fent amb el mateix pelador i en treurem uns encenalls que ens serviran de decoració després. En fem uns cinc encenalls per plat i les deixem separades per després. La resta de pastanagues les tallem a trossos no molt grans.
Posem un pot amb aigua al foc per poder-la tirar a les verdures ja calenta.
En una olla hi posem un fons d'oli, que no sigui escàs, però tampoc volem les verdures nedant entre oli.
Hi posem les verdures i hi afegim una mica de sal. Les deixem a foc mig que vagin fent tapades.
Aquest és el moment de la paciència, les vigilem que no se'ns torrin massa, han de quedar toves, estofades.
Quan les veiem tovetes hi posem la cullerada de curry i el gingebre ratllat amb els forats més menuts. Ho remenem tot plegat que agafi el gust.
Ara és el moment de tirar-hi l'aigua que ja tenim calenta. Hi posem aigua fins que cubreixi just les verdures, no més. Ho deixem bullir uns 10 minuts.
Ho passem tot plegat pel turmix fins que ens quedi una crema fina.
En una paella de dimensions petites amb força oli, hi tirem els encenalls de les pastanagues, quan l'oli estigui a punt de fumejar de tant calent. Veureu que cruixeixen i es queden ben torradets.
Servim la crema als plats i a sobre hi posem els encenalls de pastanaga amb una mica de sal per sobre dels encenalls.
Publicat per
La Mami
Etiquetes de comentaris:
carbassa,
pastanaga,
sopes,
tuper calent,
tuper fred
a
13:52
diumenge, 9 de juny del 2013
risotto de pèsols
MOLTES POSSIBILLITATS
Oi que la paella admet moltets varietats? Doncs el mateix passa amb els rissottos. Se'n poden fer de molts ingredients, com sempre només es tracta de tenir imaginació.
Avui el farem amb pèsols. Alguna vegada ja us he dit que jo prefereixo els pèsols congelats. Trobo que són tots de la mateixa mida, estan ben escollits i congelats ben frescos, i això es nota. Si els compreu d'una bona marca ja ho veureu.
Aquesta recepta porta una herba fresca que és menta. Recordeu que en podeu comprar i congelar la que no gasteu per un altre dia. En una bossa ben tapada es conservarà bé i sempre serà més aromàtica que si la utilitzeu seca. Podeu fer el mateix amb l'alfàbrega, el cilantre, el porradell... Compreu les herbes quan en veieu a la botiga i congeleu-les, d'aquesta manera ja no dependreu de si aquell dia en trobeu a la botiga.
També podeu fer d'altres receptes amb pèsols com : crema de pèsols , faves i pèsols estofats. O un altre arròs amb pèsols.
INGREDIENTS:
2 tasses d'arròs (tipo canaroli si en trobeu o sino el bomba)
150 grs de pèsols congelats
1 cullerada de mantega
1 branqueta petita d'api
1/2 ceba
1 tros de formatge de cabra (tallat amb una rodanxa per plat)
4 cullerades de parmesà ratllat
1 tassa de café de vi blanc
6 fulles de menta fresca
oli
Posem un recipient al foc amb aigua perquè estigui ben calenta quan la tirem a l'arròs. Si us agrada més ho podeu substituir per un brou, enlloc d'aigua. Jo trobo que no és necessari.
Tallem l'api, la part del tronxo a trossos ben petits. Primer li podeu treure una mica els fils de la part exterior estirant-los una mica des de la punta.
Pelem la ceba i la tallem també a trossos petits.
En una olla no molt alta hi posem un raig d'oli, la posem al foc i hi posem la ceba i l'api. Ho deixem a foc mig que la verdura s'estovi. Hi posem una mica de sal i quan la veiem ja tova hi posem l'arròs, apugem el foc i hi posem el vi blanc.
Després del vi és el moment d'anar afegint l'aigua calenta a cullerots, esperant que l'arròs l'absorbeixi i en tornem a posar un altre. S'ha de remenar perquè no s'enganxi, no es pot deixar al foc snse fer-li cas. Anem repetint l'acció fins que l'arròs ja el tasteu cuit. Aquí el temps no es pot dir, és qüestió d'anar fent fins que el trobeu cuit.
En una paella hi posem una cullerada de mantega i quan estigui desfeta hi posem els pèsols. Si encara estan congelats veureu que la mantega es torna a quedar freda, però no us amoineu, al cap d'un moment, quan es torni a escalfar, ja es tornarà de nou més líquida. Hi afegim la menta ben trinxada, una mica de sal i una mica de pebre.
Quan l'arròs estigui cuit el traiem del foc i hi afegim el formatge parmesà ratllat i ho remenem perquè s'integri bé.
Servim l'arròs en un plat, ben calent, hi posem seguidament un tros de formatge de cabra i els pèsols per sobre. Hi podem posar un rajolí d'oli per sobre.
dijous, 6 de juny del 2013
milfulls de bacallà i patates
PETIT COMITÉ
Aquesta és una recepta que aconsello per fer amb un número reduit de comensals. Hi ha receptes que pots fer quan tens molta gent a menjar perquè son fàcils. En aquest cas no és que no sigui fàcil, sinó que per fer-ne molta quantitat, com que ho posem a confitar, necessitareu molt d'oli. I ara mateix no estem per fer dispendis. Encara que com ja veureu he pensat una manera d'aprofitar aquest oli i le resultat és boníssim. Podríem dir que es tracta d'una deconstrucció del bacallà bullit amb patates i allioli, que és un plat típic de les cases catalanes.
INGREDIENTS:
2 talls de bacallà ( ja dessalats de la parada)
2 patates no molt grosses
1 ou
2 grans d'all
mermelada de bitxo
Pelem les patates i les tallem a làmines primes.
Agafem un pot fondo i no gaire ample, i el posem al foc amb oli amb abundància i els alls sense pelar. Només volem que ens cobreixi le patates i els dos talls de bacallà.
Hi posem les patates a dins i deixem que l'oli s'escalfi fins que faci unes lleugeres bombolletes. No ha de bullir, hem de mirar de tenir sempre una temperatura moderada. Si l'oli s'esvera abaixem el foc i si el veiem massa adormit el pugem una mica. Haurem d'anar controlant. Quan hagin passat cinc minuts fent bombolletes hi podem posar el bacallà. Ho deixem tot plegat fins que les patates es punxin toves, no trigarà gaire.
Ho traiem de l'oli i ho deixem que escorri una mica, tant el bacallà com les patates.
Encenem el forn a 200 º.
Mentre posem en un got batedor l'all ja pelat, sal, un ou i fins omplir mig got de l'oli que hem fet servir per confitar un cop s'hagi refredat una mica. Posem el turmix al fons de tot del got i l'engeguem, el mantenim al fons durant uns quinze o vint segons i el pugem molt lentament. Ja tindreu l'allioli muntat.
Per muntar el plat necessitem unes cassoletes per anar al forn. Disposem primer una patata, després el bacallà desfet en làmines posat a sobre, una cullerada d'allioli i una mica de mermelada de bitxo. Anem fent capes fins a acabar. Penseu que la muntanya es desmuntarà una mica, perquè rellisca tot plegat, però no passa res. Si tinguèssiu una corona per emplatar us anirà millor. Però no és imprescindible.
Posem les plàteres al forn només per gratinar una mica la part de sobre. Amb cinc minuts n'hi haurà prou.
diumenge, 2 de juny del 2013
xai paciència
HE DIT PACIÈNCIA
He dit paciència, no difícil. De fet no pot ser més fàcil. Només es tracta de tenir temps. Un diumenge de pluja, una tarda de dissabte que ens quedem a casa, una nit mentre veiem la tele... Qualsevol moment pot ser bó per posar la béstia dins el forn i esperar. Només s'ha d'esperar i el resultat és boníssim.
Com tot el que fem al forn o moltes de les receptes, l'elaboració és nul·la pràcticament. Només s'ha de enfornar i ja està. Proveu altres carns al forn : pollastre coronitas, filet de gall dindi al forn o llom amb mel i mostassa. Les dues últimes receptes són super ràpides.
INGREDIENTS:
1 espatlla de xai
125 g de mantega
2 grans d'all
sal
farigola, romaní, comí i sàlvia
Escalfar el forn al màxim.
Traiem la mantega de la nevera perquè s'atemperi i es pugui untar.
Salem l'espatlla de xai.
Barregem la mantega amb totes les espècies en abundància, atenció que el comí és la més forta, no ens passem de comí. Anem untant l'espatlla per tot arreu amb aquesta barreja.
Posem l'espatlla en una plàtera d'anar al forn i la tapem molt ben tapada per tot arreu amb paper de plata. Vigilem que no ens quedi cap tros destapat. Volem que el xai es cogui amb el seu vapor, no volem que es ressequi.
El posem al forn una hora a 150º.
En el temps de les magranes hi podem afegir una magrana desgranada quan el traiem del forn. Li dona molta frescor.
a
22:05
Subscriure's a:
Missatges (Atom)