BOTONS
INGREDIENTS:
1/2 quilo de rovellons de botó, petits
4 fulles de llorer
1 branca de romaní o farigola
5 grans d'all
1 cullerada grossa de pebre vermell dolç
2 cullerades grosses de pebre negre en boles
2 gots d'oli d'oliva
1/2 got de vinagre de Xerès
sal
Primer de tot preparem els bolets. Els netegem amb un pinzell mullat o amb els dits humits. Mai hem de posar els bolets sota un raig d'aigua perquè perden gust, queden aigualits.
Posem al foc els dos gots d'oli amb els 5 alls esberlats perquè deixin anar el gust. Hi afegim les herbes lligades amb les fulles de llorer fent un ramet perquè no es desfacin, el pebre vermell i les boletes de pebre negre.
Deixem que l'oli s'escalfi i hi afegim els rovellons, els deixem 5 minuts, han de quedar coberts d'oli.
Hi posem el mig got de vinagre i ho deixem de 7 a 10 minuts fins que l'alcohol del vinagre evapora i només en queda l'essència.
La proporció sempre serà aquesta 1/4 part de vinagre per una d'oli.
Un cop una mica refredats els posem en un pot de vidre net i els podem aguardar a la nevera, allà es poden conservar durant forces dies. El pot ha de ser ben net, millor si el rentem al rentavaixelles amb aigua ben calenta o el bullim abans de posar-hi els bolets.
No vos s ocurrix ca ficar el vinagre en oli calent. Es una barbaritat.
ResponElimina