LLEGUM
Diuen que n'hauríem de menjar un parell de vegades a la setmana mínim. Un àpat amb llegum és un àpat ben complet, amb fibra, proteïna vegetal, de tot vaja. Jo el llegum el compro cuit al mercat i el congelo en bosses de plàstic, sempre en tinc a punt per fer. Les mongetes és el llegum que més em costa menjar i amb suc trobo que passen millor. A veure que us sembla aquesta recepta tan aromàtica. Me la va inspirar una recepta de la meva família el conill amb anís. També podeu provar amb mongetes aquestes altres receptes: mongetes amb cloïsses, amanida de mongetes de colors o l'amanida de mongetes amb escalivada. Ja veieu que hi ha moltes maneres de menjar-les i no només passar-les per la paella.
Diuen que n'hauríem de menjar un parell de vegades a la setmana mínim. Un àpat amb llegum és un àpat ben complet, amb fibra, proteïna vegetal, de tot vaja. Jo el llegum el compro cuit al mercat i el congelo en bosses de plàstic, sempre en tinc a punt per fer. Les mongetes és el llegum que més em costa menjar i amb suc trobo que passen millor. A veure que us sembla aquesta recepta tan aromàtica. Me la va inspirar una recepta de la meva família el conill amb anís. També podeu provar amb mongetes aquestes altres receptes: mongetes amb cloïsses, amanida de mongetes de colors o l'amanida de mongetes amb escalivada. Ja veieu que hi ha moltes maneres de menjar-les i no només passar-les per la paella.
INGREDIENTS:
400 grs de mogetes de Santa Pau cuites
1/2 ceba petita
1 tomàquet petit
1 bitxo
1 ou
1 branca d'anet
1 rajolí d'anís
1 gra d'all
1 cullerada sopera de pinyons
4 ametlles
sal i oli
En un pot amb aigua hi posem un ou i el deixem al foc. Comptem 15 minuts a partir que comenci a bullir i el traiem. Un cop refredat el pelem.
Pelem la ceba i la tallem a trossos petits. Partim el tomàquet pel mig i el ratllem.
Posem oli en el fons d'una cassola petita just fins cobrir-lo. Hi posem la ceba, el gra d'all aixafat amb un cop de mà i el bitxo. Ho enrossim i ho condimentem amb una mica de sal.
Quan veiem la ceba transparent hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem fins que el tomàquet es redueix, perd la seva aigua i es torna compacte. Aleshores hi aboquem el rajolí d'anís. Tallem l'anet ben petit i el posem a la cassola un cop l'anís s'ha reduit. Després hi afegim les mongetes i un got d'aigua. Ho posem a foc fort fins que l'aigua bulli i aleshores abaixem el foc perquè just faci un xup-xup suau durant 7 minuts.
Passat aquest temps hi posem una picada feta amb els pinyons, les ametlles, l'all de dins la cassola i una mica de suc amb unes quantes mongetes que pesquem per espesseir el suc. Ho deixem dos minuts i apaguem el foc.
Hi posem l'ou tallat en quatre trossos per decorar la cassola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada