JA? PODEM?
No sé els dies que fa que m'espero per posar una sopeta calenta al bloc. Semblava que el fred no havia d'arribar mai! Ja ho sé que encara no ha nevat, però una mica, encara que sigui una mica ha refrescat!
Aquesta sopa és ben contundent, amb llegum i tot. No m'hi he posat per poc, ja ho veieu, una plat ben hivernal!
Pot ser una manera perquè els nens que no els agraden els llegums se'ls mengin sense respirar, ja ho veureu.
La ceba cruixent per sobre és un encert. Jo sé que la venen al supermercat de l'Ikea a uns preus d'article de luxe. Però resulta que al Mercadona també en trobareu i a un preu molt més assequible.
Si en compreu la podreu posar per sobre de totes aquestes sopes: sopa de poma al curry, crema de moniato, vichysoise.
INGREDIENTS:
250 grs de llenties cuites
1 porro
1 ceba petita
1 pastanaga
ceba cruixent ( són pots que ve la ceba ja fregida, en trobareu al mercadona)
farigola
Pelem la pastanaga i la ceba. Tallem la pastanaga a rodanxes ni primes ni molt gruixudes. Tallem la ceba a llunes.
Pelem el porro de la primera pell. Li fem un tall de dalt de tot fins al mig per poder netejar entre les fulles amb aigua i treure la terra que té de vegades. Tallem el porro a rodanxes.
En una olla posem un fons d'oli i hi afegim les verdures. Les deixem a foc mig que es vagin fent. Hi posem una mica de sal i la farigola esmicolada seca o en pols si la tenim de pot. Les deixem fer tapades fins que les toquem toves.
Quan les veiem toves hi afegim les llenties ja cuites i aigua fins que cobreixi jus tot plegat. Si hi poseu massa aigua ens quedarà aigualit. Hi afegim un pel més de sal.
Quan l'aigua bulli ho deixem cinc minuts i ja podemn apagar.
Ho passem pel turmix força estona fins que ens quedi una crema ben fina. Ho servim amb la ceba cruixent per sobre.
Mmmm que bo, quina bona pinta! I enlloc de ceba fregida pernil cruixent també pot quedar bé, no?
ResponEliminaLaia
I tant que sí, o bacon ben cruixent!
ResponEliminaDemà ho faré per dinar! Ja et diré mami...
ResponEliminaLa vaig fet ahir al vespre perquè ja feia temps que la tenia en ment. Boníssima!
ResponElimina