SEMBLEN LA RENFE
Tenim les carxofes endarrerides, aquest any han sortit més tard. Com que va fer aquelles gelades, elles prudents, es van esperar a florir. Les que van ser més atrevides ho van pagar car perquè es van gelar. Per tant encara trobem carxofes al mercat i em consta que encara n'hi ha als camps perquè n'he vist.
Avui un plat de fricandó sense carn, us adverteixo que no la trobareu a faltar, queda boníssim. Em reservo la versió amb carn per un altre dia.
INGREDIENTS:
5 carxofes
2 patates grans
200 grs de pésols congelats bons
1 ceba mitjana
6 cullerades de tomàquet cru triturat de llauna
farina
una tasseta de vi negre
oli, sal i sucre
Pelem les patates i les tallem a quadrats no massa grans.
Triem les carxofes, els traiem les fulles exteriors fins que les veiem més clares i se'ns trenquin al doblegar-les. Tallem tota la part de dalt de les puntes de les fulles, n'hem de treure la meitat de la carxofa de la part de dalt i repelem la part de baix, que no ens quedi cap tros de fulla verda de fora. Si no ho feu així us arrepentireu perquè se us faran fregalls a la boca.
Posem una paella amb oli al foc. Tallem les carxofes en quatre trossos i les passem per farina i les fregim en l'oli, fins que es daurin una mica. Les traiem i les reservem en un plat.
Fregim ara en el mateix oli les patates fins que quedin una mica daurades. Les anem tombant, perquè no ens quedi sempre el mateix tros a sota i així es faran de tot arreu. Quan estiguin les retirem al mateix plat que les carxofes.
Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits.
Agafem una cassola i li posem una mica d'oli que hem fet servir per fregir les carxofes i les patates i la posem al foc. Hi tirem la ceba i l'anem remenant. Li afegim una mica de sal i quan es vegi tova hi afegim les cullerades de tomàquet, hi posem una miqueta més de sal i una mica de sucre.
Al cap de cinc minuts el tomàquet ja ha canviat de color i li afegim la tassa de vi negre. Ho remenem bé i hi tirem les carxofes i les patates. Ho barregem en compte perquè s'empapin de tots els gustos i hi afegim els pèsols congelats. Li donem un parell de voltes més i ho cobrim amb aigua. Deixem la cassola a foc mig durant set minuts i ja podem apagar. Assegureu-vos que les patates estan cuites i si està bé de sal abans d'apagar el foc.
Com tots els guisats si reposen una mica estan més bons.
Aixo te una pinta ummm dema la fare i amb pesols frescs del maresma
ResponElimina