ESCOMBRAR LA NEVERA
Sempre us dic que aneu al mercat i us deixeu endur pel que faci més goig. Després ja pensareu en com cuinar l'aliment, però és la manera de menjar variat i productes frescos. D'aquesta forma no aneu a comprar amb una llista del que voleu, sinó que no ho sabeu fins que arribeu a la parada.
Així que pot arribar un moment que tingueu moltes verdures i no sabeu què fer-ne, doncs és el moment de fer-ne una sopa de verdures o unes verdures al forn. Totes valen, tot depén del que tingueu a la nevera. Fixeu-vos que per fer aquesta recepta no s'ha de tenir res especial, oli, sal, llimona i all. Les verdures poden ser les que tingueu a casa, sempre i quan no siguin de fulla verda, tipus bledes o espinacs que es cremarien al forn, és clar! És que us ho he de dir tot! Però hi podríeu posar també, espàrrecs, alls tendres, esbergínia, endivies, pastanagues...
INGREDIENTS:
1 tomàquet madur que no sigui un tomacó
1 patata
1 tros de pabrot vermell
1 carbassó
2 cebes tendres
1 dent d'all
oli
ratlladura de pell de llimona
sal i pebre
Engeguem el forn a 150º perquè s'escalfi.
Engeguem el forn a 150º perquè s'escalfi.
El secret perquè no les haguem de deixar molt temps és com sempre tallar-les petites, quan les tallem petites disminuim el temps de cocció.
Pelem les patates i traiem la pell lletja de la ceba, la de fora.
Tallem les patates a daus petits, les cebes en dos o tres trossos segons la mida que tinguin. El carbassó a rodanxes, sense pelar, i el tomàquet a rodanxes gruixudes perquè el tomàquet és més tou. Tallem el pabrot en quadrats.
Agafem tota la verdura i la posem en una plàtera d'anar al forn. Ho amanim amb sal i pebre, una dent d'all amb un cop de mà perquè estigui aixafada i deixi anar més l'aroma, un bon raig d'oli i ratllem la pell de llimona amb el ratllador petit per sobre.
Posem les verdures al forn i l'abaixem a 120º perquè les verdures es facin a poc a poc, les deixem mitja hora. Apugem el forn a 150º i les deixem 5 minuts més.
La verdura ha d'estar tova i amb un lleuger color torrat, sinó deixeu-la 5 minuts més.
Molt ben explicat. Ho provaré de fer, gràcies.
ResponEliminaMoltes gràcies, doncs ja em diràs com t'ha anat. Un petó
ResponEliminaJo tb ho estic provant. A veure què tal surt. Gràcies per la recepta!
ResponEliminaA veure com et surt Mireia, a mi m'agrada molt aquesta recepta. Un petó
ResponEliminaGràcies demà ho probare
ResponElimina