Què podem fer amb els calçots si no tenim una barbacoa per fer una calçotada? Doncs hem de buscar altres maneres de menjar-los perquè no és fàcil poder fer foc per menjar-los a la brasa. Son cebes amb un gust dolç boníssim i les hem d'aprofitar que ara n'és el temps. Avui us poso aquesta recepta on en fem salsa per acompanyar peix en aquest cas, però també la podríem fer servir per acompanyar un filet de carn, hi aniria molt bé també. i encara una altra idea per fer amb calçots: truita de calçots i algues.
INGREDIENTS:
1 manat de calçots
2 cullerades de boles de pebre negre
4 lloms de salmó
100 g de pèsols congelats
1 got de llet (pot ser llet d'ametlla sense sucre)
1 cullerada de postres de maicena
1/2 litre d'oli
sala i pebre
Comencem per pelar els calçots i treure la pell més externa. Fins i tot si estan ressecs en podem treure dues de pells. Tallem la part verda de dalt i fem els calçots a trossos de 3 o 4 cms.
En un pot fondo i poc estret hi posem l'oli al foc. Quan s'hagi escalfat i sense que arribi a fumejar hi posem els trossos de calçots. Si fes falta hi podem afegir més oli perquè volem que quedin completament coberts. Si tenim unes culleres de fer infusions hi podem posar les boles de pebre negre a dins i sumergir-les en l'oli perquè agafi el gust. Si no en tenim ho podem posar dins de l'oli sense més. Ara convé que el foc sigui baix, volem que l'oli faci petites bombolles, d'aquesta manera els calçots es confitaran. Necessitarem de 30 a 40 minuts per tocar-los ben tous i tendres.
Encenem el forn a 200º perquè s'escalfi.
Un cop els calçots fets n'apartem uns 4 trossos per cada plat a part per decorar.
Agafem els calçots amb compte sense les boles de pebre i els posem en una paella, hi posem una mica de sal i pebre i hi posem gairebé tot el got de llet. Reservem una mica de llet per barrejar amb la cullerada de maicena. Quan la llet bulli hi afegim la maicena dissolta i ho barregem tot plegat. Triturem aquesta salsa amb el túrmix.
En una plàtera de forn que sigui estreta, no volem que la salsa quedi molt repartida perquè aleshores es cremaria, hi posem al fons de tot una mica de salsa, després els pèsols, damut els talls de salmó amanits amb sal i pebre i ho acabem de cobrir amb la salsa de calçots.
Ho posem al forn durant uns 10-15 minuts depenen del gruix del llom de salmó.
Servim el llom de salmó amb els calçots per damunt que decorin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada