diumenge, 16 de març del 2014

amanida amb vinagreta de maduixes

JA COMENCEN

Ja comencen les maduixes... i no estan pas malament. Aquesta amanida el que té d'especial és que la vinagreta està feta amb maduixes. És diferent i original, no cal fer sempre les amanides amb els mateixos ingredients, ja ho sabeu. Podeu provar altres amanides amb fruites, a mi m'encanten les fruites a l'amanida!:  amanida de salmó i mango , amanida de fruites o amanida de crèixens i taronja . 




                                   




INGREDIENTS:

enciam francès  (és aquell rodonet amb les fulles molt primes i tendres)

8 palets de cranc

250 g de maduixes

oli i vinagre de módena

sèsam



Netegem l'enciam i l'escorrem molt bé. L'èxit de l'amanida és que no hi hagi aigua en l'enciam. Tallem les fulles en un parell de trossos amb les mans.

Tallem els palets de cranc i els posem per sobre. Posem tot al voltant les maduixes tallades pel mig.

Fem la vinagreta amb 4 maduixes, 4 cullerades d'oli de girasol o d'oliva, 1/2 cullerada de sucre i una cullerada de vinagre de mòdena. Ho tritureu tot plegat. Si un cop triturat veieu que li falta una mica més d'oli, n'hi poseu. Hi posem també un pel de sal i pebre de cinc colors que és molt més aromàtic.

Amanim amb la vinagreta i finalment hi posem el sèsam per sobre.

El cranc es pot substituir també per pernil serrà o pernil d'ànec, fins i tot bresaola.

2 comentaris: