TEMPS DE BOLETS
Comencem la temporada de bolets. Cada any us poso receptes de bolets quan ve aquest temps. No s'acaba tot amb els rovellons, hi ha d'altres bolets tan o més saborosos. Aquesta recepta és amb camagrocs, que sembla que aquest any és el bolet estrella perquè és molt abundant. No són gaire cars aquest any, però a més amb poca quantitat en tenim prou. No s'han de mullar, solen venir molt nets i només hem de tallar el peu que porten que té terra. Si voleu, en podeu comprar més quantitat i els enfileu amb un fil de cosir, els pengeu com si fossin tomàquets i els deixeu assecar un parell de dies. Després es poden guardar dins un pot de vidre i es conserven mesos així. Per utilitzar-los de nou primer els deixem en remull una hora per hidratar-los.
INGREDIENTS:
4 carbassons rodons petits o 2 carbassons mitjans que siguin amples o un de gran
1 porro
150 grs de camagrocs
1 tall de formatge d'ovella del pirineu
orenga, sal i pebre
Agafem els carbassons, els rentem bé i li traiem la part de dalt. Si tenim un sol carbassó gran, el tallem en quatre trossos.
Amb una cullereta i amb molt de compte anem buidant l'interior, sense arribar a fer el fons, perquè ens faci de base i deixem els carbassons fets unes cassoletes.
Els posem en una plàtera d'anar al forn amb oli i sal, el carbassó és força dolç així que no sigueu gasius, i una mica de pebre. Els posem al forn a 150 º durant uns 20 minuts o fins que veiem que s'han estovat.
Mentres pelem el porro i el tallem en creu des de la part verda fins la meitat per poder-hi passar aigua i que es netegi ben bé de terra.
Agafem el troços de carbassó que hem buidat abans i el porro i ho ratllem ben petit.
Agafem una paella i la posem al foc amb una mica d'oli i hi posem el carbassó i el porro. Ho amanim amb sal i orenga i ho deixem a foc mig fins que estigui ben estovat i a última hora hi afegim els camagrocs i ho deixem 5 minuts més.
Barregem tacos de formatge ben petits dins de la verdura i farcim els carbassons.
Els posem al forn 10 minuts més i ja estan.
Em sembla una proposta fantàstica de plat de temporada, mami. I lleuger! petons
ResponEliminaI si no heu provat mai els camagrocs, els heu de tastar perquè a mi em semblen els bolets mes saborosos que hi ha. Fins i tot secs fan una flaire que enamora!
ResponEliminabona proposta, totes les receptes amb bolets a casa triunfen!!
ResponEliminaA casa tambe. Aquesta temporada encara en posaré alguna més amb bolets.
ResponElimina