UN ALTRE PLAT ESCOMBRA
No em digueu que no són fantàstics aquests plats que ens fan aprofitar els ingredients que tenim a la nevera. No us amoineu, qualsevol verdura que tingueu us servirà. L'única cosa a tenir en compte és que si és una verdura més dura , que li costa més de coure, tingueu la precaució de tallar-la més petita, perquè tot es faci per igual. Hi podeu posar de tot, ceba, carbassa, all porro, espàrrecs, mongeta tendra, pebrot verd o vermell, pèsols, bròquil, coliflor... Quan ho poseu per capes tingueu en compte els colors que es quedarà més bonic. Altres plats per aprofitar verdures: verdures de colors , entrepà de verdures a la planxa , arròs amb verdures.
INGREDIENTS:
1 tros de pebrot vermell
1 tros de pebrot verd
1 pastanaga
pèsols congelats
o qualsevol verdura que tingueu a la nevera (que no sigui de fulla tipus enciam, col o espinacs)
3 ous
1/2 porro o ceba si no teniu porro
100 cl. de crema de llet
Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.
En un motlle llarg com de plum cake, hi posem les verdures per capes, tenint en compte els colors.
Passem pel turmix els ous amb una mica de sal i pebre, la crema de llet i el porro.
Tirem per sobre aquesta crema.
Ho posem al forn i l'abaixem fins a 180º. Posem la posició del forn de la part de baix només, perquè no se'ns cremi per sobre. El deixem 35 minuts, fins que veiem que si el punxem fins al fons no hi ha líquid al punxó.
Esperem una mica que es refredi abans de desmotllar-lo. El servim amb maionesa i una mica d'amanida.
Que no s'ha de posar al bany maria com els flams?
ResponEliminaAgrairé contestació.
Gràcies.
Hola Teresa. No cal posar-ho la bany maria. Ho pots coure directament al forn.
ResponEliminaMoltes gràcies.
EliminaHola: El porro o ceba en cru?
ResponElimina