EL FORN ÉS PER L'ESTIU
Recordeu que encara que el forn fa calor, és molt pràctic per fer servir a l'estiu, perquè és ràpid i no cal estar cuinant i vigilat. Ho deixes a dins i s'ha acabat. Avui us proposo un peix menys conegut, és el sard, està molt bé de preu i encara són salvatges. Si voleu l'opció de peixos de ració, els que tenen tots la mateixa mida perquè es crien en granges marines, podeu utilitzar també orades o llobarros.
Aquesta recepta de peix té el gust especial que li donen les olives negres d'aragó. Menjar el peix junt amb una ametlla i un tros d'oliva és deliciós ja ho veureu. Proveu altres receptes de peix al forn: orada al forn , salmó amb mantega , papillote d'orada o peix al forn amb musselina d'all .
INGREDIENTS:
2 sards
1 dent d'all gran o dues de petites
1 ramet de julivert
20 ametlles
1/2 got de vi blanc
8 olives negres
oli
sal i pebre
Engeguem el forn a 200 º.
Posem els sards en una plàtera de forn. Els amanim amb sal i pebre i un raig d'oli.
Reservem 6 amtelles per decorar.
Posem les altres ametlles, l'all i julivert i el vi en un pot de trurmix i o passem tot ben triturat.
Ho tirem per sobre el peix.
Posem la plàtera al forn a 200º durant 10 minuts.
Passat aquest temps hi posem les olives negres i ho deixem amb el forn apagat cinc minuts més.
Després d'aquests cinc minuts hem de servir el peix inmediatament, sinó es seguirà fent i quedarà ressec.
Per això us aconsello tenir-ho tot a punt i posar el peix quan aneu a menjar-vos el primer plat, mentre us el mengeu es farà el peix al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada