Ni la coliflor ni el bròquil, però he anat buscant maneres de menjar-m'ho. Més que res perquè en aquesta època de l'any sembla que al camp no hi hagi res més, totes les parades estan plenes d'aquesttes verdures.
Doncs la manera number one per mi és aquesta. Feta al vapor queda boníssima, molt fina i molt ràpida, és més ràpida de cuinar que bullida. Com que hi ha poca aigua bull de seguida i en deu minuts o quinze màxim podem tenir la verdura feta. Si l'acompanyem de salsa tàrtara, per allò de disfressar-la una mica, doncs... que m'agrada i tot!
No pot ser més "al vapor" aquesta verdura! |
INGREDIENTS:
1 pastanaga gran
2 patates
1 tros de coliflor
1 tros de bròquil
2 espàrrecs
1 fulla llorer
1 gra d'all
salsa tàrtara:
6 cullerades grans de maionesa
3 cogombres en vinagre
2 cebetes en vinagre
3 tàperes en vinagre
una mica d julivert ben trinxat
una cullerada de postre de sucre
una cullerada de postre de mostassa
Pelem les patates i les pastanagues i les tallem a trossos no molt grans. Com més grans són més trigaran a fer-se.
Tallem els espàrrecs amb la mà per allà on es parteixen, la part més gruixuda la retireu i aprofiteu la part de la punta. Talleu la punta en dos trossos.
Aneu tallant el bròquil i la coliflor en ramets.
Agafem una cassola i hi posem aigua al fons, la fulla de llorer i l'all. L'aigua ha d'arribar just fins la cistella del vapor. A sobre de la cistella de vapor hi disposem les verdures i hi posem sal per sobre. Posem la cassoloa al foc, a foc alt.
Al cap de 10 o 15 minuts ja estarà la verdura feta. Per saber-ho punxeu-la amb una forquilla i comproveu que està tova.
Servim la verdura amb la salsa tàrtara al costat per posar al gust o senzillament amb un raig d'un bon oli.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada