Hi ha la versió "pija" de la sopa de ceba que un dia ja la farem, amb una casoleta i gratinada amb formatge i tot, ui sí ! que pija!... però avui us diré la versió més casolana, recepta familiar. Això em recorda molt sopars a casa meva. Era un plat molt recurrent.
En realitat és una sopa per aprofitar el pa que se'ns ha fet sec. Feta amb ingredients que tenim normalment a casa. Per donar-hi una certa gràcia hi posem unes mandonguilles, però també hi poden posar un ou dur a trossos i una mica de pernil, o unes xips de moniato en plan vegetarià...
INGREDIENTS:
Pa sec unes 4 o 5 trossos no gaire grans
2 cebes una mica grans
sal i oli
opcional: mandonguilles, xips de moniato, ou dur...
En una olla hi posem un litre i mig d'aigua i la posem al foc. Agafem les cebes i les pelem i les tallem a quatre trossos. Les posem dins l'olla junt amb el pa i una mica de sal. Quan l'aigua bull, abaixem el foc i hi afegim un bon raig d'oli.
Ho deixem fins que la ceba estigui cuita i el pa estigui practicament desfet. Ho passem tot pel turmix, que quedi ben fi.
Es pot servir amb els diferents acompanyaments opcionals. Si hi posem mandonguilles: primer les fregim i quan la sopa estigui passada pel turmix les tirem a dins.
Una sopa bona, barata, fàcil i ràpida. Proveu-la.
Una altra recepta feta. Facilíssima, barateta i boníssima! Gràcies Núria!
ResponEliminaEts la seguidora del bloc més aplicada de totes ... Petons!!
ResponElimina