dijous, 17 de desembre del 2015

pa de pessic de formatge de cabra

A QUALSEVOL HORA

Ho voleu com a primer plat amb una mica d'amanida al costat? Fantàstic! Ho voleu com a berenar amb melmelada de pebrot pel damunt? Boníssim! Us ho voleu menjar sol per esmorzar? Mmmm! De totes maneres i a totes hores no podreu parar de menjar-lo. No costa gens de fer, ja ho veureu. El podeu farcir de prunes seques o panses i fer-ne una versió més dolça com a postres si voleu. Ja veureu quina troballa. Teniu altres pastissos per menjar com esmorzar o berenar: pastís de plàtanpastís de pastanagapastís de galetes o croquetes de Santa Teresa.
Aquests dies de festa també ho podeu treure com a pica-pica.






INGREDIENTS:

250 g de farina

15 g de llevat

250 g de formatge de cabra de barra

1 cullerada de festucs

15 olives negres d'Aragó

4 ous

2 cullerades de iogurt natural

150 ml de llet

sal i pebre



Encendre el forn al màxim perquè s'escalfi.

Batre els ous fins que quedin blanquejats, de color carbassa clar. Afegir-hi el iogurt, el formatge, la llet i sal i pebre i seguir batent.

Barrejar la farina i el llevat i afegir-ho poc a poc a la preparació anterior batent a mà.

Tallar les olives a trossos, cadascuna en tres trossos després de treure-li el pinyol. No hi poseu olives sense pinyol que no tenen gust de res. Picar una mica els festucs que no quedin sencers del tot. Ho podeu fer amb un ganivet de fulla ample.

Afegir els festucs i les olives i barrejar-ho.

Agafar un motlle de forn en forma de pa de motlle, rectangular. Cobrir-lo amb paper de forn per poder-lo desemmotllar bé després. Si no tenim paper de forn ho podem fer amb una untada de mantega i espolsar-ho per sobre amb farina i tombant el motlle del revés fer que caigui l'excès de farina.

Aboquem la preparació al motlle i ho posem al forn a 180º durant 30 minuts.

Esperem a desemmotllar-ho que es refredi una mica. No el tombeu per desemmotllar-lo, la part de dalt la volem a dalt.

3 comentaris:

  1. Holaa, quina bona pinta que té!!!! però tinc un dubte, s'ha de posar 50 gr. de llevat? no és molt? cada sobre de royal solen ser uns 16 gr.

    ResponElimina
  2. UUUf No Isabella i tant son molts son 15 g. Ara ho corregeixo. Merci!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies!!! Aquest cap de setmana provo de fer-lo
    Una abraçada

    ResponElimina