diumenge, 22 de juny del 2014

pasta a la paisana amb verdura

DEBILITAT

Sabeu què demano a la gent quan van a Itàlia? Que em portin paquets de pasta eixuta, de les formes que aquí no se'n troba. Aquesta vegada em van portar una pasta tallada al bronze, que es veu que ja és el millor del millor. Hi ha fàbriques artesanes que fan una pasta boníssima, deu ser també el blat que utilitzen i tot plegat. Aquí d'aquesta gama tenim la Sanmartí que és força bona. El que més curiositat em fa però són les diferents formes que li donen allà a la pasta. En aquest cas eren anelles. Semblaven canalons tallats en anelles. En fi que és la meva debilitat, no m'hi puc resistir! Agafeu la idea d'aquesta recepta i poseu-hi la verdura que vulgueu i la pasta que trobeu aquí. És una recepta que pot servir per escombrar la nevera de la verdura que hi tingueu. Altres plats escombra? Doncs mireu saltat d'arròs amb verdura o verdura de colors.








INGREDIENTS:

1 pastanaga petita

1/4 d'albergínia (un tros)

1/4 de carbassó (un tros)

1/4 de pebrot verd i pebrot vermell (un tros de cada)

1 tassa de cafè de pèsols congelats

8 tomàquets cirerols

1 gra d'all

175 g de pasta tipus farfalle, fussilli o galets petits.

orenga

sal i oli


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi tirarem la pasta i la deixarem bullint el temps que indiqui l'envàs.

Pelem la pastanaga. La tallem a quadrats petits.

Si l'albergínia i el carbassó tenen la pell llisa no cal pelar-los, si no és millor treure la pell.

Tallem l'albergínia, el carbassó i els pebrots a quadrats petits.

Posem una cassola al foc amb un raig d'oli generós. Hi posem el gra d'all aixafat perquè deixi anar el seu aroma.

Un cop l'oli està calent hi posem la verdura tallada petita per ordre. Primer la pastanaga, un parell de voltes i al cap d'un minut l'albergínia, el carbassó i els pebrots vermell i verd. Al cap de 5 minuts hi afegim els pèsols congelats i al cap de dos minuts els tomàquets cirerols, si són grandets els podem partir pel mig. Volem que es desfacin amb tot plegat. Ara hi posem un polsim d'orenga i sal.
Ho remenem i apaguem el foc.

Quan la pasta ja s'ha cuit hi posem un bon raig d'aigua freda per parar la cocció i l'escorrem bé.

La posem a la cassola amb la verdura i hi donem un parell de voltes a tot plegat.

Si us hi agrada un punt picant hi podeu posar un bitxo a la cassola amb l'oli just quan hi poseu l'all.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada