ULL!
Ja sabeu que sóc molt pràctica. Un bon pica-pica ha de ser variat. Moltes vegades però ens compliquem la vida i crec que hem de ser més pràctics i aprofitar el que tinguem. I sinó tenim res ens hem d'organitzar, com sempre. En aquest cas l'escalivada ja la tenia feta, me n'havia sobrat una mica. L'ensaladilla la vaig fer el dia abans i el demés ho vaig fer el mateix dia. Els altres plats eren fets amb ingredients que podem tenir a casa normalment: sardina de llauna, torrades, pa bombo, tonyina, pebrot del piquillo, olives farcides, cranc...Va ser un pica-pica per 25 persones pel dia de reis. Hi havia 5 plàteres com aquesta. Podeu fer també un pica-pica de pastes salades.
INGREDIENTS:
barquetes d'ensaladilla:
ensaladilla
fulles de cabdells
torrades amb paté de sardina:
torrades primes
1 llauna de sardina
1 cullerada de mantega
torrades amb escalivada:
torrades quadrades
escalivada expréss
espirals de pebrot:
1 pot de pebrots del piquillo
1 dent d'all
6 llesques de pa de motlle
1 llauna petita de tonyina
1 llauna petita d'olives farcides
canapés de cranc:
6 llesques de pa motlle
6 cullerades de maionesa
1 avocat
1 paquet de cranc desfilat
Amb tots els ingredients a punt només ens cal anar muntant els entrants.
Barquetes d'ensaladilla:
Posar ensaladilla sobre d'una fulla de cabdell.
Torrades amb paté de sardina:
Atemperar la mantega i quan estigui tova aixafar la sardina amb una forquilla junt amb la mantega fins a aconseguir un paté. Untar les torrades.
Torrades amb escalivada:
Tallar l'escalivada ben petita. Posar una cullerada d'escalivada a sobre de cada torrada.
Espirals de pebrot:
Posar una paella al foc amb oli i un all tallat a làmines ben primes. Esperar unamica que l'all doni gust a l'oli i posar-hi els piquillos amb una mica de sal i de sucre per sobre. Deixar-ho a foc baix i tombar-los d'un costat i de l'altre.
Mentres agafar les llesques de pa de motlle i passar un corró per sobre per fer-les més primes, han de quedar molt primes.
Agafar els pebrots junt amb l'all i l'oli, la tonyina i les olives farcides i passar-ho tot pel turmix.
Untar el pa de motlle amb el paté i enrotllar-lo. Embolicar el rotllet amb paper de plàstic i deixar-ho refredar a la nevera. Tallar-ho a talls de mig centimetre, com si tallèssim un embotit, i ens quedarà un espiral bicolor.
Canapés de cranc
Fer una maionesa. Untar les llesques de pa de motlle amb la maionesa. Tallar-les en quatre trossos.
Pelar l'avocat i tallar-lo a làmines primes. Posar l'avocat a sobre de la maionesa i acabar amb el cranc desfilat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada