PER PALADARS DE LES MIL I UNA NITS
Avui una recepta de pollastre amb sabors orientals. La manera de coure el pollastre no és la nostra manera i el gust tampoc, però us asseguro que queda tendríssim i amb un suau gust d'espècies amanit amb la frescura de la magrana. Una recepta molt original, que jo he tret d'una amfitriona que viu als Estats Units i que te un programa a la tele on es dedica a explicar què fa quan rep els seus convidats: les vaixelles que posa, els plats que cuina, com decora la casa... No em pregunteu perquè miro aquests programes... però la veritat és que me'ls miro, no us vull enganyar!
INGREDIENTS:
1/2 pollastre a talls, de cada quarto dos talls
1 ceba
1 albergínia no gaire gran
1 magrana
50 g d'ametlles (opcional)
1 taronja
comí, canyella, sal i pebre
Recordeu que la recepta seria per dues persones, si ho voleu fer per més només heu de multiplicar les proporcions.
Encenem el forn al màxim perquè s'escalfi.
Mentre posem els talls de pollastre en una plàtera de forn. El hi posem sal i pebre.
Fem suc de mitja magrana i el posem en un cassó a reduir amb la pell de mitja taronja a dins perquè agafi el gust. Ho tindrem al foc fins que en quedi la meitat, això voldrà dir que s'ha evaporat aigua i el gust s'ha concentrat.
Pelem la ceba i la tallem a daus. Rentem bé l'albergínia i també la tallem a daus, més aviat petits. Hi posem canyella i comí a sobre de la ceba i l'albergínia i ho barregem bé perquè tot agafi el gust de les espècies. Afegim això al pollastre i hi posem unes ametlles per sobre també.
Tallem l'altre mitja taronja a rodanxes primes i les tallem pel mig fent llunes. Les posem al voltant de la plàtera per decorar i donar gust també.
Quan el suc de la magrana s'hagi reduit el posem per sobre del pollastre.
Posem la plàtera al forn tapada amb paper d'alumini 35 minuts. Al sortir del forn s'hi posa l'altre mitja magrana esmicolada per sobre.
Per esmicolar la magrana de forma senzilla mireu la recepta d' amanida amb magrana .
Intentare fer-lo. Ja que de mangranes i ubersinies itambé pollastres a
ResponEliminaen tenim.
I molt diferent als gustos que estem acostumats. Però està molt bó, ja ho veuràs.
ResponElimina