No, no és un títol d'una pel·li porno, de fet aquest és el nom que li volia donar a la recepta però m'ha semblat que millor que el substituís.
Una combinació perfecte la de les figues amb la xocolata. Me la va dir la meva amiga Olga i la vaig voler tastar de seguida. Amb un cop de forn queden boníssimes!
Quan aneu a comprar figues vigileu que la pell estigui ben tersa, si tenen arrugues no les vulgueu. Ho sento, no és per discriminar la tercera edat, però quan la pell no es veu llisa és que no són fresques.
No cal posar-hi tanta xocolata. Amb menys queda més suau. |
INGREDIENTS:
6 figues
1/2 rajola de xocolata negra de 70%
una cullerada de mantega
dues cullerades d'aigua
Engeguem el forn al màxim.
Posem un pot amb aigua al foc, ha de ser prou gran perquè hi puguem posar després un bol a dins amb la xocolata.
Mentre preparem un bol amb la xocolata trencada a trossos, la mantega i l'aigua. Quan l'aigua del pot que tenim al foc estigui a punt de bullir el traiem i hi posem el bol amb la xocolata. Atenció , l'aigua calenta ha de quedar per fora del bol i escalfar-lo, si hi ha massa aigua, traieu-la, no convé que entri aigua dins del bol. Anem removent la xocolata perquè es vagi desfent amb l'escalfor.
Agafem una plàtera d'anar al forn i hi posem les figues tallades en quatre trossos, ben netes i sense pelar.
Hi posem unes quantes cullerades de la xocolata per sobre ben repartida i posem la plàtera al forn i l'apaguem.
La mateixa escalfor que queda al forn les fa una mica i queden boníssimes. Això és el que en diríem un cop de forn..
jajajaja, m'has fet molt riure amb lo del títol..i sembla molt bona aquesta recepta, la temporada vinent segur que la probo...amb el sobrestock de figues que teniem a casa en vaig fer melmelada, i l'any vinent ja sabré que mes fer-ne..jejeje!!
ResponEliminaEn aquests temps que estem val més riure una mica,no?
ResponEliminaJa ho he vist que anava una mica tard publicant la recepta de figues, crec que aquesta setmana és la primera que no n'he vist ja al mercat. Doncs serà per provar l'any que vé, que hi farem.
Un petonàs ben gran
Hola!! Quina combinació més bona!
ResponEliminaHe preparat un post sobre receptes originals amb les fruites de la tardor i hi he inclòs l'enllaç d'aquesta recepta (i la del Xai a la menta).
Una abraçada! ;)
Hola Orsolya, benvinguda. M'encanta el teu bloc. Gràcies per incloure'm en un post. Una abraçada.
ResponElimina