VERDURA BULLIDA
"Jo només menjo mongeta tendra de verdura". Ja ho sé, hem de reconèixer que la mongeta tendra triumfa més que d'altres verdures com els espinacs, la col o les bledes. Però no cal que feu la mongeta tendra bullida amb patates només. No tinc res a dir de fer-la amb patates, és boníssima, però podem provar de fer-la d'una altra manera.
Aprofiteu ara que n'és el temps! Ara sí que és tendra tendra. Si no esteu segurs en podeu agafar una i doblegar-la i comprobar si es trenca de seguida. Si és més aviat de goma, vol dir que ja no és massa tendra.
INGREDIENTS:
1/2 quilo de mongeta tendra (millor la del cuquet)
1/2 llauna de tomàquet trossejat, no triturat
1 ceba petita
3 talls de pernil dolç
oli, sal, sucre i pebre
Posem una olla al foc amb abundant aigua i un grapat de sal i esperem que bulli.
Triem les mongetes, li tallem les puntes i tallem pel mig les llargues, les altres les deixem senceres. Les rentem bé sota l'aigua. Quan la'igua de l'olla bulli les posem a dins i les deixem bullint fins que es puguin partir amb una forquilla, més o menys uns quinze minuts.
Pelem la ceba i la tallem a llunes primes. La posem en una paella amb oli amb el foc mig i la deixem fins que es torna transpqrent. Hi afegim la mitja llauna de tomàquet trossejat, o potser una mica menys de mitja. En aquest moment hi posem una mica de sal, una mica de sucre i pebre.
Quan el tomàquet es vegi cuit, haurà canviat de color i farà olor de tomàquet ( si esteu costipats ho teniu clar!) , hi poseu el pernil dolç tallat a trossos. Quan les mongetes estiguin cuites i ben escorregudes es tiren també a la paella. Es fa donar un parell de voltes a tot plegat i ja es pot apagar.
M'agraden molt les teves receptes! Trobo que les expliques molt bé i la veritat, donen ganes de posar-s'hi! També proposes idees d'allò més suggerents, aixi que desde la Costa Brava, moltes felicitats! :D
ResponEliminaClaudia.
Hola Claudia, aquesta és la meva idea, fer receptes senzilles perquè us animeu a cuinar, a provar-les i a canviar-les al vostre gust. Jugueu!!
ResponEliminaPetons
Que bona! ara a l'estiu van molt bé aquests tipus de plats, i sí que hem d'aprofitar-les ara en temporada, que sinó després va més cara...!! et puc dir un suggeriment d'una "amanida" que fem amb mongeta tendra? mongeta tendra bullida + una llauna de tonyina + tomàquets xerri + maionesa + ou dur ratllat. Així ben fresqueta, està molt bona!
ResponEliminaGràcies Bet!!! Això m'encanta , que en el bloc es proposin coses diferents i que es vagin fent variacions sobre les receptes.
ResponEliminaMolt bona idea aquesta amanida fresqueta, un petó