dissabte, 8 d’octubre del 2011

amanida de tomàquets i crostons


UNA MICA DE COLOR EN AQUESTA TARDOR


Després d'anar al Zara i veure la tendència de la temporada -que és molt variada-, on destaquen els colors negre, negre i negre, he decidit que hem de posar una mica de color, als plats, com a mínim.
Què us sembla verd, vermell de moltes tonalitats i groc?
Us proposo aquests crostonets de pa per afegir a les amanides. Quan els tasteu no podreu parar de fer-ne són boníssims. És com una versió del pa amb tomàquet. En aquest cas el pa seran aquests crostonets i el tomàquet serà tomàquet amanit, però la gràcia es poder deixar estovar una mica els crostonets amb la salseta... deliciòs! El resultat és una amanida original.







INGREDIENTS:

1 tomàquet verd

1 kumato (és un tomàquet més aviat petit amb la pell molt verda però que està madur)

tomàquets cherry

tomàquets raff o de Montserrat

1 avocat

pa sec o pa fresc de barra

fulles d'alfàbrega

oli i vinagre de mòdena

sal i sucre

1 dent d'all

romaní  o farigola seca



Per fer els crostonets escalfarem el forn al màxim.

Trencarem mitja barra de quart amb les mans fent bocins petits mal trencats.

Els posem en una plàtera d'anar al forn i els amanim amb un bon raig d'oli , un all ben picadet, les herbes seques ben esmicolades i una mica de pebre. Ho refreguem tot per la plàtera perquè quedi el pa impregnat de tots els gustos. Posem la plàtera al forn a 200 º i els traiem quan els veiem torradets.

Mentrestant posem els tomàquets cherry en una plàtera fonda i els aixafem  lleugerament amb el palmell de la mà perquè s'esberlin una mica. Agafem tots els altres tomàquets que tinguem i els fem a trossos desiguals i els afegim a la plàtera, aprofitant tot el suc que hagin tret.

Amanim els tomàquets amb oli, vinagre de mòdena, sal i sucre. Els remenem bé.

Tallem l'avocat per la meitat. Clavem el ganivet al pinyol i el tombem per fer-lo sortir. Després traiem la polpa de l'avocat amb una cullereta. L'anem posant sobre del tomàquet. Hi posem també les fulles d'alfàbrega fresca esmicolades.

Finalment hi posem els crostons de pa per sobre. Quan ens ho mengem deixem que els crostons s'impregnin de la salsa que quedarà al fons de la plàtera.

2 comentaris:

  1. Que bona aquesta amanida Núria! m'encanten tots els ingredients i la idea de posar-hi els crostons m'agrada molt!! (a part de ser una bona manera d'apofitar pa sec!) petons :)

    ResponElimina
  2. Està "de la muerte" ja m'ho diràs quan la tastis! Petons

    ResponElimina