dimarts, 29 de maig del 2012

confit d'ànec al forn

PER QUEDAR BÉ

El confit d'ànec fa menjar francés, fa menjar de restaurant, fa bó i a més és senzill. Venen unes cuixes d'ànec que ja han estat confitades amb el seu propi greix, d'aquí el nom de confit, que només s'han d'escalfar per menjar. El confit el podeu trobar envasat al buit o bé en llaunes. Compreu-lo en una botiga de confiança i que no sigui de delicatessen que us cobraran més car.
Avui us proposo una recepta amb confit d'ànec que vaig menjar a casa la meva amiga Olga i la vaig trobar deliciosa. 
Si us agrada el confit d'ànec, proveu també els macarrons amb confit d'ànec .





INGREDIENTS:

2 confit d'ànec, dues cuixes

1 poma

1 ceba petita

sal i pebre


En primer lloc engeguem el forn al màxim per preescalfar-lo.

Ara pelem la ceba i la poma i la ratllem , perquè es cogui més ràpid al forn. Recordeu que el confit ja està cuit, només l'hem d'escalfar.

Per poder-la ratllar ràpid us proposo l' artilugi fantàstic per ratllar, fer xips o rodanxes primes. En aquest cas ens interessa ratllar-ho. Si no el teniu ho podeu fer amb un ratllador manual més senzill o amb un robot de cuina.

Escalfem el confit d'aigua al bany maria. O sigui el paquet sense obrir o la llauna ja oberta la posem dins un pot amb aigua que li arribi a la meitat i esclafem l'aigua. Veurem que el greix que cobria la cuixa es va desfent.


Posem la poma i la ceba ratllada en una plàtera d'anar al forn, greix del confit que ara és com un oli, sal, pebre i una mica de sucre. NO li poseu el greix de totes dues cuixes, amb la meitat ja en tindreu prou. Substitueix l'oli i li dona gustet.

Posem la poma i la ceba ratllada al forn a 180 º 10 minuts. Ho traiem del forn afegim el confit d'ànec a sobre i ho tornem a posar deu minuts més al forn perquè es dauri una mica l'ànec. I ja està.

1 comentari:

  1. Es un plat molt bo i fàcil, la poma li afina el gust, personalment no hi poso seva perquè no ens agrada.

    ResponElimina