diumenge, 22 de març del 2015

albergínies farcides de carn

PREFERIDES

Les albergínies son les meves preferides, ja us ho he dit d'altres vegades. És una de les meves debilitats del paladar. M'agraden de totes maneres, es poden guisar amb carn, soles o acompanyades d'altres verdures. Així farcides son indicades per la gent que no els agraden gaire. Però com sempre dic no renuncieu a menjar un producte encara que no us agradi molt. Busqueu la manera que se us faci agradable al paladar. Les podeu menjar de totes aquestes maneres: espaguetis amb albergíniafarcellets d'albergíniagratinat d'albergínia i patatesalbergínia orientalvolcà de verdures mallorquívedella amb albergínia o mandonguilles amb samfaina









INGREDIENTS:

1 albergínia 

75 g de carn picada

1 ceba petita

6 cullerades soperes de tomàquet triturat

4 cullerades de crema de llet

orenga, oli i sal


Encenem el forn al màxim. 

Mentre s'escalfa partim l'albergínia de dalt a baix. En traiem part de la polpa amb un ganivet, anem resseguint la pell i només en deixem un gruix com de mig centímetre. Tallem aquesta polpa a daus petits.

Pelem la ceba i la ratllem.

En una paella hi posem una mica d'oli i la carn picada a foc baix. Un cop veiem que ja no és de color vermell hi posem la ceba ratllada i els daus d'albergínia. Ho amanim amb una mica de sal i d'orenga. 

Al cap d'uns 7 minuts, quan veiem tot plegat ben cuit, veureu que ha reduit de volum i que està ben tou, hi afegim el tomàquet i una mica de sal i sucre. 

Un cop el tomàquet ja és cuit, ho veurem perquè ha agafat un color més ataronjat i l'oli ja sura per sobre, hi posem la crema de llet.

Farcim les albergínies amb tot això i les posem al forn a 150º durant mitja hora. Hi podem posar una mica de formatge ratllat per sobre si volem. 

Ja veureu que encara que l'albergínia sencera s'hagi de coure, com que te un gruix primet es fa en aquesta mitja hora i queda la mar de bé.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada