dissabte, 11 de febrer del 2012

llaminera de porc amb salsa de xampinyons

CARN PER DIUMENGE I RÀPIDA!

La llaminera és aquella part  llarga i prima que medeix uns 20 cms i en castellà en diuen solomillo. És una part del porc molt tendra. També és una mica cara, però penseu que es pot substituir per llonza de porc o per carn magra que sempre surt més bé de preu.
Amb aquesta salseta es pot fer un diumenge i ja veureu que ràpid.
Si us agrada la carn de porc podeu provar altres receptes fàcils: rotllets de llaminera de porc , costella de porc al curry , llom amb mel i mostassa .






INGREDIENTS:

1/2 llaminera gran o 4 talls de carn de porc una mica gruixuts d'un cm aprox.

150 grs de xampinyons

1 ceba petita

1 brick de crema de llet

una mica de vi blanc (com un dit d'una tassa de café)

sal i pebre


Agafem els xampinyons, els traiem la punta que tinguin amb terra i els rentem bé. Els laminem ben primets. Si teniu robot de cuina es poden fer al robot.

Agafem la ceba la pelem i la ratllem amb un ratllador o amb el robot.

Preparem els talls de llaminera. Si hem comprat llaminera en fem uns talls d'1'5 cms aproximadament. Salem i pebrem els talls i els deixem a punt per després.

Posem una paella al foc amb una mica d'oli. Hi posem la ceba ratllada i quan hagi agafat una mica de color daurat hi afegim els xampinyons. Els deixem fins que després de desprendre aigua se l'hagin tornat a beure. Hi afegim aleshores sal i pebre i la crema de llet. Abaixeu el foc, que no es redueixi massa mentre feu la carn. Si convé el podeu apagar fins després.

Mentre en una altra paella hi posem una mica d'oli, molt poc i amb el foc ben alt hi posem la carn que es faci per un costat i per l'altre. Els deixem que quedin enrossits d'un costat i de l'altre.

Retirem la carn i hi posem un raig petit de vi blanc perquè es desprengui de la paella tota la substància de la carn.

Tirem aquesta mica de vi blanc a la paella de la salsa amb els xampinyons i deixem que es reduieixi tot plegat dos minuts.

Servim la carn amb la salsa per sobre. Mireu de mantenir la carn calenta mentre acabeu de fer la salsa. Per exemple prop del foc i no enmig de la corrent d'aire!

10 comentaris: