diumenge, 15 de gener del 2012

arròs amb verdures

PLAT PEL DIA A DIA

I tant! No us espanteu. Un arròs a la cassola, encara que sigui de verdures, no és complicat i amb una mica d'organització el podeu fer un dia de cada dia amb molt poc temps. Com? Doncs cuineu-lo un diumenge amb temps i abans de posar-hi l'arròs guardeu-ne la meitat per un altre dia i ho congeleu. Un dimarts qualsevol, us emportareu una alegria quan no tingueu res preparat i pugueu treure el tuper, i en mitja hora tenir fet un arròs amb verdures boníssim. 
Com sempre hi podeu posar les verdures que vulgueu a més de les que diu la recepta: mongeta tendra, carbassó, espàrrecs, moniato, coliflor, espinacs, porros...el que tingueu a la nevera. Els alls tendres però li donen un toc especial. 
Proveu l 'arròs amb bacallà i carxofes és espectacular.







INGREDIENTS:

100 grs de pèsols congelats

1 carxofa

1 pastanaga

2 alls tendres

1/2 pebrot vermell

100 grs. de xampinyons

una mica de bròquil

2 tasses d'arròs

oli i sal

pel sofregit:

10 cullerades de tomàquet triturat cru

1 tros petit de pebrot vermell

2 branques de julivert

1/4 de ceba

1 all petit

una mica de sal

Triem la carxofa, primer tallem la cua de la part de baix. Després anem traiem fulla per fulla més o menys fins la meitat fins que veiem que les fulles ja són tendres. Ho sabrem perquè al doblegar-les es parteixen per la part que canvia de color de verd a blanc. Després tallem tota la part de dalt de les fulles que encara són verdes i deixem només el cor. Si us sap greu llençar carxofa no us la menjareu a gust perquè si deixeu trossos que no són tendres us faran mastegall. La tallem en quatre trossos.

Pelem la pastanaga i els alls tendres. Els alls els partim pel mig i la pastanaga també però de llarg i en fem quadradets.

Tallem a trossos  quadrats petits el pabrot vermell.

Rentem els xaminyons i els partim pel mig els que sigui grans.

Tallem el bròquil en ramets petits.

Com més petita sigui la verdura més aviat es courà. Per l'arròs els trossos no poden ser grans.

Preparem ara el sofregit. En un pot batedor hi posem tots els ingredients i els passem pel turmix.

Posem un pot amb aigua abundant al foc per afegir després a la paella.

Posem oli en una paella de fer arròs, just una mica al mig. Amb el foc ben alt hi anem incorporant les verdures segons el que tarda la seva cocció. Primer les carxofes, el bròquil i la pastanaga.

Després d'uns tombs hi podem afegir el pebrot i els xampinyons i al cap d'uns quants tombs més els alls tendres.

Quan la verdura sigui cuita hi afegim el sofregit. Hem de deixar-lo fins que estigui tot d'una peça i no es vegi sucós, el sofregit ha d'estar molt fet perquè així queda més gustós.

En aquest moment és quan podeu retirar-ne la meitat pel tuper per un altre dia. Penseu a posar-hi el doble d'ingredients si voleu que us en quedi.

Quan el sofregit ja està fet hi tirem l'arròs i li donem un parell de voltes que s'escalfi i es barregi amb tot plegat.

Per dues tasses d'arròs hi tirarem 4 cullerots (dels d'escudellar sopa) d'aigua.

Salem ara l'arròs i ho deixem fent-se 10 minuts a foc alt. Quan hagin passat 5 minuts hi poseu els pèsols que no necessiten gaire cocció i si es fregeixen abans queden crus.

Al cap de 10 minuts tanquem el foc i tapem la paella amb una tapadora gran o amb paper d'alumini que quedi ben tancat que no s'escapi el vapor. El deixem 10 minuts més tapat que el mateix vapor l'acaba de coure.

No ens quedarà un arròs caldós.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada