dimecres, 19 d’octubre del 2011

amanida d'arròs amb xampinyons

I AQUEST ROVELLÓ QUE NO VÉ!

L'autèntica frase de Els pastorets és  "I aquest Lluquet que no vé!" però m'ha semblat més adient substituir-ho per rovelló. Els bolets aquest any es fan esperar i crec que amenacen de no sortir. No ha plogut prou.

Tot i això podem  cuinar amb els bolets que trobem al mercat tot l'any: els xampinyons, les gírgoles o utilitzar conserves de bolets variats que n'hi ha de molt bones.
L'altre dia vaig comprar shitakes i estaven boníssims.






INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs (si tenim pressa l'arròs llarg es fa més ràpid)

1 paquet de xampinyons (si voleu els podeu comprar ja laminats)

all i julivert

2 cullerades de maionesa (si us plau casolana!)

oli i sal

Posem un pot al foc amb aigua i sal. Quan bulli hi tirem l'arròs i el deixem l'estona que digui el paquet per coure.

Metrestant rentem els xampinyons o bolets que tingueu, els tallem i els posem en una paella al foc amb una mica d'oli. Anirant deixant suc, quan els veieu més secs els saleu una mica i hi poseu un all ben trinxat. Al cap de pocs minuts hi tireu el julivert ben picat i ja podeu apagar el foc.

Fem una maionesa casolana. Agafem un pot batedor de turmix que no sigui ample, és important que el túrmix ocupi tot el fons del pot, que no balli. Hi posem un ou, una mica de sal, un pel de vinagre de vi (que no sigui de módena) i oli. Posem el túrmix al fons i comencem a batre sense moure el túrmix. Després de mig minut ja podem començar a pujar lentament. Fins arribar a dalt de tot amb la maionesa feta.
No teniu perdó si la compreu feta amb lo fàcil que és i molt més bona, és clar.

Un cop cuit l'arròs el colem i el deixem ben escampat perquè es refredi.

Finalment ajuntem tots els ingredients en una plàtera, l'arròs els xampinyons i les dues cullerades de maionesa. Si us sembla que feu curt de maionesa n'hi podeu posar més però jo crec que amb això de la maionesa, la màxima de menys és més, s'acompleix.

3 comentaris:

  1. Mmmmm l'amanida de xampis de tota la vida!! :) Fa molt que no la menjo, a veure si la faig un dia, quedarà bé sense maio? (només per curiositat). Mua!

    ResponElimina
  2. Hola! M'agrada aquesta idea d'amanoida amb arròs i bolets. La provarem.
    Només un dubte: fas la maionesa sense oli? És que a mi sempre em queda bastant líquida i potser és això.
    Gràcies per aquest bloc.

    ResponElimina
  3. Gràcies per llegir-ho i per adonar-te de coses com aquesta. I tant que no!! La maionesa porta oli i és un error el fet que no hagi escrit oli. Perdoneu!
    El que sí que es pot fer és substituir l'ou per un parell de cullerades de iogurt, ens quedarà una maionesa lligada però molt més lleugera, i hi hauríem de posar molt poc vinagre perquè sino ens quedaria massa àcida.
    Moltes gràcies anònim, un petó per tu

    ResponElimina