diumenge, 30 d’octubre del 2011

tallarines amb carbassa

ARA SÍ QUE PARLEM DE CARBASSES

Que fem amb les carbasses? Les veig al mercat i fan goig, però, què en faig? Doncs home no les posis al balcó amb forats perquè semblin una carota si us plau! Que no som a Arkansas! 
Pelem-les i cuinem-les. Les podeu posar a les cremes de verdures o fer-ne una crema només de carbassa, un arròs amb carbassa o un plat de pasta com avui. Però si us plau no feu els ianquis. Si us voleu disfressar ja tenim el carnaval.









INGREDIENTS:

150 grs de tallarines

un tros de carbassa de 1/2 quilo

1 ceba petita

anet, salvia o estragó

2 culleradetes de mantega

formatge parmesà ratllat

sal i oli



Posem una olla al foc amb aigua i sal. Quan bulli hi tirem les tallarines i les fem el temps que indiqui el paquet. Com sempre si us agraden menys al dente les deixeu una mica més. 

Agafem la carbassa i la pelem. Recordeu, la carbassa és dura i per pelar-la el millor és primer fer-ne trossos i després ben arrepenjada a la fusta amb el ganivet anar traient la pell, tallant en direcció a la fusta.

Un cop pelada la ratllem, amb un ratllador o bé amb un robot de cuina. Si no en teniu, el trobareu a faltar. Us asseguro que un robot de cuina sí que es fa servir, més que qualsevol altre estri que és més prescindible, creieu-me. 

Pelem la ceba i la ratllem també. Si ho heu de fer amb un ratllador manual agafeu un mocador per mocar-se després!

En una paella posem una mica d'oli i la carbassa i la ceba ratllada. Ho fem a foc mig i anem remenant. Hi posem una mica de sal i l'herba que tingueu. Qualsevol de les que us he dit té un gustet anissat que li anirà molt bé a la carbassa. Quan veieu que la carbassa ha canviat de color i la ceba ja està ben toveta i transparent ja es pot apagar. En uns 10 minuts ja estarà.

Si la pasta s'ha acabat de coure i encara no teniu llesta la carbassa afegiu a l'olla una mica d'aigua freda per parar la cocció i que no s'enganxin després a l'escorrer.

Escorreu la pasta i poseu-la en una plàtera on hi haureu posat una culleradeta de mantega a sota i un cop posada la pasta n'hi poseu una altra a sobre. Remeneu perquè la mantega es desfaci i es reparteixi per tot arreu i hi poseu el sofregit de ceba i carbassa per sobre i torneu a remenar la pasta.

Se serveix amb formatge parmesà ratllat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada