diumenge, 2 d’octubre del 2011

wok de tallarines

NO SIGUEM TALIBANS

Ai, aquesta no la puc fer perquè no tinc espàrrecs! No home, no, no sigueu tan integristes! Hi ha receptes que admeten diferents ingredients, si els canvies no passa res. I aquest és el cas precisament d'aquesta recepta.
Mica en mica aprendreu a cuinar d'oïda, o millor dit de gust. Això vol dir que fareu com una persona que sap música , que quan llegeix una partitura ja sap com sonarà. Doncs a vosaltres us passarà el mateix, veureu ingredients i us imaginareu quin gust tindran tots junts. Ja ho veureu!

No cal dir que si us falta un ingredient o en voleu substituir un per un altre, no passa absolutament res.
Hi podríeu posar carbassó, mongeta tendre o alls tendres... També poseu substituir la col per brots de soja...  en fi, això és ben liure, és un wok de tallarines amb verduretes.







 INGREDIENTS: Quantitats per 3 o 4  persones

150 grs de tallarines

5 espàrrecs verds

1/2 albergínia

2 pastanagues

1 ceba

1/4 de pebrot vermell

1 gra d'all

6 fulles de col

2 cullerades de soja dolça i dues de soja salada

gingebre mólt

una cullerada de curri



Posem una olla al foc  amb aigua abundant i sal. Quan bulli l'aigua hi tirem les tallarines i les fem el temps que marqui el paquet.

Mentrestant agafem els espàrrecs i els traiem la part que no es tendre. Per fer-ho els dobleguem més o menys pel mig i  veureu que es trenquen per on encara son tendres. La part del tronc de baix no l'aprofitarem, és massa llenyosa. Els tallem al biaix  a trossos d'un parell de cms.

Agafem l'albergínia i sense pelar-la la tallem a bastonets llargs d'un cm per 4 de llarg més o menys.

Pelem la pastanaga i la tallem a bastonets prims també.

Tallem el pebrot sense pelar-lo , és clar, en bastons també.

Tallem la ceba en llunes i les fulles de col en tires primes, traient-li la port del tronxo blanca que és més dura.

Trinxem l'all ben petitet.

Un cop ho tenim tot a punt posem el wok al foc amb oli que cobreixi el fons i anem posant les verdures per ordre de cocció:

1.  Espàrrecs verds
2.  Pastanagues
3.  Pebrot vermell i ceba
4.  Albergínia
5.  Les salses de soja, el curri i el gingebre
6.  l'all i les fulles de col

Anem posant cada ingredient el tenim donant voltes, saltant-lo un minut i li posem el següent. Ha de ser una cocció a foc fort i molt ràpida, les verdures han de quedar una mica al dente.

Quan les tallarines estan cuites, les traiem del foc i hi afegim aigua freda per parar la cocció. Les escorrem molt bé i les afegim al wok i fent un parell de voltes perquè es barregi amb tots els ingredients.



2 comentaris:

  1. Quanta raó, m'ha agradat la comparació amb la música! :)

    ResponElimina
  2. I tant que és com la música, és com composar una simfonia! Ja, ja, ja!
    Clec, clec ,clec.
    Música maestro!

    ResponElimina