dilluns, 29 d’octubre del 2012

dorada al forn

ELS GALLINERS AQUÀTICS

Bé, en realitat són galliners sense gallines. Es tracta de granges de peix. S'engreixen dorades i llobarros en gàbies al mig del mar. Així s'enten que a les parades del mercat i al super hi trobem aquests peixos que en diuen de ració. Tots son de la mateixa mida, tenen una mida adequada per una persona. El funcionament és com una granja, se'ls dona pinso i se'ls engreixa i quan fan el pes els treuen del mar. No cal dir que el gust els canvia lleugerament, les dorades o llobarros salvatges tenen un gust més de mar, els altres son una mica més farinosos. Però també ens els podem menjar, sobretot perquè surten molt més econòmics. Avui us proposo una recepta molt ràpida, tan que amb el temps que trigueu a llegir la introducció en podeu fer dues. És broma!






INGREDIENTS:

2 pastanagues

6 alls tendres

2 dorades de ració (pesen uns 300 grams, demaneu-les netes de dins per fer al forn)

1 dent d'all

ramet de julivert

un raig de vi blanc

oli i sal

romaní fresc (si en teniu, no és indispensable)



Engeguem el forn perquè s'escalfi a 220º.

Mentre s'escalfa el forn passarem una mica d'aigua per l'interior de la dorada per treure-li la mica de sang que els queda per dins. La deixeu que s'escorri bé, ho podeu fer també amb un paper menage.

Pelem les pastanagues i els alls tendres. Un cop pelades  les pastanagues continuem passant el pelador per extreure'n tires ben fines. Un cop pelats els alls tendres els deixem sencers, però si son massa gruixuts els partim pel mig de dalt a baix.

Posem les dorades en una plàtera d'anar al forn. Les amanim amb oli i sal i una mica de romaní fresc, no gaire. Les deixem al forn 5 minuts a 220 º.

Mentre tenim les daurades al forn posem l'all i el julivert junt amb un raig de vi blanc en un pot batedor i ho passem pel turmix.

Quan traiem les dorades del forn al cap de 5 minuts hi afegim la barreja del vi blanc i  els alls tendres i les pastanagues.  Les deixem uns 7 minuts més, hem de sentir olor de peix cuit i sobretot que no es torrin, que ens quedaran massa cuites.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada