dijous, 24 de març del 2016

pollastre amb samfaina

UN CLÀSSIC

Una recepta clàssica que com un bon clàasic no passa de moda. Ja us vaig dir com fer samfaina per preparar altres receptes com fideus amb samfaina, espelta amb samfaina, espaguetis amb samfaina o mandonguilles amb samfaina. Avui amb el pollastre ho farem d'una manera diferent. Courem les verdures i el pollastre tot junt ja ho veureu. Està bé provar maneres diferents de fer les coses, veureu quin resultat us agarada més. Un plat boníssim per prendre en un tuper a la feina. Amb un crostó de pà, un arròs bullit o una mica de pasta al costat tindreu un plat complet. Bon profit!








INGREDIENTS: (per a 4 persones)

1 pollastre tallat a trossos

1 albergínia

1 pebrot vermell

1 carbassó

1 ceba grossa

1 pot de tomàquet triturat

2 grans d'all

1 tassa de cafè de conyac

polsim de sucre

oli, sal i pebre


Comencem pelant l'albergínia i la ceba. L'albergínia la tallem a daus no molt petits i de la ceba en fem llunes no molt estretes.

Si el carbassó és ben fresc i tendre el rentem bé i no cal que el pelem. El fem a daus una mica més petits que l'albergínia.

Traiem el barret del pebrot i el tallem a quadrats no gaire petits.

Agafem una cassola fonda que es pugui tapar i hi posem una mica d'oli al fons i els grans d'all xafats. La posem al foc i mentre l'oli s'escalfa salpebrem tots els talls de pollastre.

Posem el pollastre a la cassola i el fem a foc mitjà de tots costats fins que quedi ben enrossit. Un cop ja fet hi posem el conyac i deixem que redueixi.

Després afegim totes les verdures tallades dins la cassoloa, ho salem una mica i la tapem, podem abaixar el foc i ho deixem fent-se a poc a poc 15 minuts. Anem remenant de tant en tant perquè no quedin les mateixes verdures a sota.

Passat aquest temps que les verdures s'hauran estovat destapem la cassola i hi afegim el tomàquet triturat amanint-lo amb un polsim de sal i un polsim de sucre per tal de treure-li l'acidesa. Ho deixem fer a foc baix, aquesta vegada destapat, uns 15 minuts més i ja el tenim. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada