dijous, 11 d’octubre del 2012

espaguetis amb mongeta tendra

M'AGRADEN ELS MATRIMONIS DE CONVENIÈNCIA

Un descobriment de plat! El vaig veure en un programa a la tele. Es veu que és un plat comú a les llars milaneses. Als italians els encanta barrejar pasta amb verdures i aquí no en tenim massa costum. Jo ja us n'he donat forces exemples: macarrons amb espàrrecs i alls tendresspaguettis amb esbergíniatallarines amb carbassamacarrons amb coliflor gratinatsmacarrons amb carxofesmacarrons amb bledes ... m'encanten aquests matrimonis de conveniència, són molt sans. En aquest cas els espaguetis que vaig fer eren integrals, millor impossible. La manera de fer la recepta fa que al coure la pasta en la mateixa aigua que la verdura a més s'impregni del gust de la mongeta. Boníssim, proveu-ho.







INGREDIENTS:

100 g d'espaguetis (aproximadament, es tracta de posar menys pasta que normalment)

2  patates no gaire grans

200 g de mongeta tendra del cuquet

salsa pesto


Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Mentres triem les mongetes, tallem les dues puntes i les deixem senceres. Pelem les patates i les tallem a quadrats no gaire grans.

Quan l'aigua bulli hi tirem la verdura.

Mentre podem fer la salsa pesto. Posem tots els ingredients a la batedora i ho triturem.

Quan faci 15 minuts de la verdura hi tirem els espaguetis dins la mateixa aigua i ho deixem el temps que indica l'envàs.

Un cop cuits els espaguetis ja es pot escorrer tot. Si les patates s'han desfet una mica no passa res, queden fins i tot millor així.

Posem la pasta i verdura ja escorreguda en una plàtera i hi ho amanim amb la salsa pesto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada