dilluns, 22 d’octubre del 2012

fricandó de vedella amb mandonguilles i bolets


ELS PLATS DE L'ÀVIA

Avui una recepta per quedar bé, un plat de diumenge. El fricandó és un  plat típic de la cuina catalana. N'hi ha moltes varietats amb diferents acompanyaments  (fricandó de vedella amb albergínies) però la base i l'elaboració sempre és la mateixa. No us ho poso tant difícil i podeu comprar les mandonguilles fetes en una carnisseria de confiança, no les compreu al super que no valen res. Ho sento però haureu d'anar al mercat. Va vinga, que un dia és un dia, feu-ho com una distracció...va tontos que us agradarà!! Per cert si ja heu sortit a collir bolets us podeu estrenar amb aquest plat o amb altres receptes de bolets com puré de patates amb bolets , quiche de bolets amb salsa de piquillo , tallarines amb ceps , crema de camagrocs .






INGREDIENTS:

250 grs de carn de vedella tallada prima per fer fricandó, pot ser culata o llata mateix.

6 mandonguilles

1 pot petit de bolets variats o bolets naturals si heu tingut sort

1 ceba molt petita

1 tomàquet petit

1 tassa de café de vi blanc

1 tassa de café de brandy

farigola seca o una branca de farigola fresca

una mica de farina

oli i sal


En una paella no gaire ample hi posem oli abundant i el deixem que s'escalfi molt. Quan estigui ben calent hi fregim les mandonguilles, primer d'un costat i després de l'altre. Les traiem i les deixem en un plat. Aprofitarem una mica d'aquest oli per fregir la carn.

Agafem els talls de vedella i els hi posem una mica de sal i els enfarinem, d'un costat i de l'altre. Espolsem l'excés de farina que hagi pogut quedar sacsejant-los.

Agafem una cassola petita i no gaire fonda i hi posem un fons d'oli, del mateix on hem fregit les mandonguilles. Anem fregint els talls de carn per un costat i per l'altre. Si no ens caben tots alhora els fem per tandes.

Un cop fregits els talls hi posem la ceba ratllada. Si la carn se'ns ha enganxat una mica al fons, molt millor, tot això donarà gust al fricandó. Quan la ceba s'hagi cuit, veureu que es posa més transparent hi posem el vi i el brandy. Deixem que es redueixi a foc alt i hi posem el tomàquet ratllat. En aquest moment hi posem la branca de farigola, o la farigola seca en pols i una mica de sal. Quan el tomàquet estigui cuit hi afegirem els bolets ben escorreguts i esbandits i les mandonguilles. Hi posem aigua fins que quasi ho cobreixi tot. Ho deixem a foc alt fins que l'aigua arrenqui el bull i aleshores el baixem del tot i tapem la cassola. El deixem fent xup-xup durant 15 o 20 minuts.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada