dilluns, 2 de gener del 2017

coliflor gratinada

UN CLÀSSIC

Avui un plat clàssic, la coliflor gratinada. Sense més secrets però amb un toc d'originalitat. Ara que hi ha tantes intoleràncies a la lactosa jo us aconsello que proveu la beixamel feta amb llet d'ametlla. De llet d'ametlla en podeu trobar tan en pasta, que es barreja amb aigua per fer la llet,  com ja líquida en bricks. Si l'heu de fer servir per cuinar busqueu-ne una que no porti sucre. Es pot gratinar amb formatge o si voleu un substitut del formatge ho podeu fer amb pa ratllat. Trobo que un gratinat ben calent ve d gust ara amb aquest fred, no? Voleu veure altres gratinats? Doncs aquí en teniu uns quants: albergínia farcida de carn, carbassa gratinada, carbassons amb camagrocs, espàrrecs amb salsa de parmesà, fonoll gratinat, gratinat d'albergínia i patates, macarrons amb coliflor gratinats, parmiggiana d'albergínia, patates gratinades amb bacóvano d'albergínia o tomàquets de pera farcits de mozzarella.











INGREDIENTS:

1/2 coliflor

250 ml de llet d'ametlla sense sucre

1 cullerada curulla de farina

1 cullerada de mantega

2 cullerades de postres de sèsam

75 g de formatge ratllat tipus emental

sal, pebre i nou moscada





Separem els ramets de coliflor. Posem una olla al foc amb aigua i sal i quan bulli hi posem la coliflor i la deixem fins que quedi tendra. En tindreu prou deixant-la entre 10 o 15 minuts.

Mentre la coliflor bull preparem la beixamel. En un pot fondo hi posem la cullerada de mantega i la cullerada ben plena de farina. Ho remenem bé fins que veiem que la farina s'ha cuit una mica, amb dos o tres minuts n'hi ha prou. Aleshores hi anem afegint la llet i remenant perquè no s'hi facin grumolls. Ho amm amb sal, pebre i nou moscada. La deixem al foc sense parar de remenar fins que veiem que arrenca a bullir. Aleshores ja s'ha espessit i podem tancar el foc.

Escorrem bé la coliflor i la posem en una plàtera de forn. La cobrim amb la beixamel i per damunt hi tirem el formatge ratllat i al final hi tirem també el sèsam que ens hi donarà un gust diferent.

Posem la plàtera al forn amb la part del gratinador encesa només, a 180º si us ho demana el forn. Ho deixem fins que s'enrosseix el formatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada