dimarts, 10 de gener del 2017

fonoll amb verdures al forn

CONFESSIONS

Crec que ja us havia confessat que soc adicte als programes de cuina, no? Doncs bé de tant en tant decideixo posar alguna recepta que l'he treta d'allà. En aquest cas era d'algú que feia plats tradicionals de Grècia i aquest em va encantar. Ja l'he fet dues vegades. A casa triomfa. Espero que a vosaltres també us agradi, és molt original. Porta una verdura que nosaltres no cuinem normalment que és el fonoll. Hi dona un gustet anissat al plat deliciós ja ho veureu. Al meu bloc hi trobareu molts plats de verdures, es pot dir que és la meva menja favorita. Així que si en voleu triar i remenar en aquest apartat en trobareu per tots els gustos.







INGREDIENTS:


1 albergínia

1 carbassó

2 porros

1 ceba

1 fonoll

1 tassa de cafè de viblanc

10 dauets de formatge feta

1/2 llimona

sal i orenga



Encenem el forn perquè es vagi escalfant a 200º.

Pelem el porro i la ceba. Fem un tall als porros de dalt a baix per poder esbandir entre les fulles i treure la terra que porten.

Si l'albergínia i el carbassó son ben frescos no cal ni que els pelem. Traiem l'última fulla del fonoll, la més exterior que és més dura i no s'aprofita.

Tallem el fonoll a rodanxes de mig centímetre. Tallem la resta de les verdures a daus de 3 cms i les posem en una plàtera de forn que sigui fonda. Si la possessim en una plàtera plana la verdura es faria massa i el vi es cremaria. Volem que quedi ben apretat i que el vi quedi al fons i faci que les verdures s'estovin, no que es rosteixin rapidament.  Amanim les verdures amb sal i orenga, oli abundant, el suc de mitja llimona i la tasseta de vi blanc.

Ho posem al forn a 200º durant 50 minuts. Que la plàtera estigui al mig, ni massa amunt ni massa avall.

Quan faltin 5 minuts per apagar el forn hi posem els daus de formatge feta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada