dijous, 19 de gener del 2017

verdures confitades

CASUALITATS

Les casualitats a la cuina son esdeviniments feliços. Obrir la nevera i veure que hi tens mig manat d'espàrrecs i mig manat d'alls tendres i pèsols al congelador i pensar un plat. La casualitat ha fet combinar aquests ingredients i la manca de pernil i veure un fuet que penjava ja sec a la cuina ha fet que per  fer-ho més gustós hi afegís fuet. Ja fa dies que estic experimentat amb els confitats. Es tracta de fregir a baixa temperatura, submergir amb oli el producte i fer-lo coure en una temperatura que no els fregeixi. Si els fregim ens queden cruixents i secs, amb el confitat aconseguim una cocció suau i l'aliment es desfà a la boca de tendre que queda. Només es tracta de combinar productes i condimentar el confitat. Si voleu provar d'altres  confitats podeu mirar aquestes altres receptes: carxofes confitades, o patates confitades amb ceps. Ben aviat en penjaré una altra d'alls tendres confitats amb calamars per llepar-se els dits. El dia de Sant Esteve va tiromfar com entrant a casa.









INGREDIENTS:



5 espàrrecs

1 ceba tendra

5 alls tendres

1/2 quilo de pèsols congelats

1 all

1 bitxo 

1 tros de fuet d'uns 5 cms

1 got ple d'oli



Dobleguem els espàrrecs a prop de la part de baix fins que es trenquin. D'aquesta manera veiem fins on son tendres. La part de baix que és més dura la desestimem. Tallem els espàrrecs a trossos d'uns 3 cms.

Tallem la part de baix de l'all tendre i li traiem la primera pell. Aprofitarem el tros blanc, el tallem a  rodanxes d'un cm.

Traiem la primera pell de la ceba tendra i la tallem a llunes ni gruixudes ni primes.

Agafem el gra d'all i li fem un cop amb el ganivet o amb la mà per aconseguir que s'esberli i deixi anar el gust.

En una paella hi posem el got d'oli, l'all i el bitxo i ho deixem al foc. Quan sigui calent, sense treure fum, hi posem els espàrrecs i la ceba i a continuació els alls tendres. Ara és el moment d'abaixar el foc perquè vagi fent mica en mica. L'oli no l'hem de veure fregir, només veurem petites bombolles. Juguem amb la intensitat del foc fins que veiem que l'oli està a la temperatura que volem. Ho deixem ara 10 minuts que vagi fent.

Mentre ho tenim a la paella agafem el fuet i el tallem a daus petits de mig centímetre.

Un cop passats els 10 minuts apugem el foc i hi posem els pèsols i el fuet. Si veieu que li falta una mica d'oli n'hi podeu afegir. Volem que quedi tot submergit, no cal que sobrepassi per sobre l'oli però.

Vigilem el foc i un cop ja s'han descongelat els pèsols i la temperatura de l'oli va pujant, tornem a abaixar el foc perquè confiti a poc a poc. Ho deixem uns 7 minuts més.

Servim les verdures sense posar l'excés d'oli al plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada