dissabte, 2 de juliol del 2016

llom amb cireres

CARN AMB FRUITA

Per a mi una gran combinació. Trobo que és un gran encert i a més és um tret molt català en les receptes. Trobem receptes tradicional com ànec amb peres, el pollastre amb prunes i pinyons... Jo necessito alguna cosa sempre per acompanyar la carn. deu ser una reminiscència de quan erea petita que la carn em feia bola i per això necessito acompanyar-la sempre amb alguna cosa que m'ajudi a empassar-me-la. Aquest llom queda molt tendra i és una altra manera de cuinar les cireres. Us poso més plats de carn amb fruita que m'he inventat a veure si us agraden: confit d'ànec al forn, costellam de xai amb moscatell, estofat de gall dindi a la taronja, llonzes de porc amb salsa de curri, magret d'ànec amb salsa de nabius, magret d'ànec amb salsa vermella, pollastre amb llima i llimona, pollastre amb magrana, rellomillo amb salsa de gerds, rodó de gall dindi amb raïm o xai al forn.
No hi ha manera de dissimular que m'encanta la carn amb fruita i en general cuinar amb fruita. Bon profit!






INGREDIENTS:

1/2 quilo de llom de dos colors en un sol tros

1 poma

16 cireres

1 cullerada de mantega

1 tassa de conyac

1 canó de canyella

oli

sal i pebre


Salpebrem el tros de llom per tots costats. Aquesta recepta la podeu fer tan amb el llom de dos colors com amb una llaminera de porc que sigui gruixuda, no petita.

Posem un rajolí d'oli i la cullerada de mantega en una cassola fonda i petita que es pugui tapar. Un cop s'ha escalfat hi posem el tros de carn i l'enrossim per tots costats.

Pelem la poma i la tallem en quatre quarts. Un cop tenim la carn enrossida la traiem i hi saltem els trossos de pomes.

Hi tornem a afegir la carn i hi tirem la copa de conyac i el canó de canyella. Deixem que redueixi una mica i hi afegim una tassa d'aigua.

Tapem la cassola i la deixem a foc ben baix. De tant en tant tombem el tall perquè no es ressequi la part de dalt.

Al cap de 15 minuts hi afegim les cireres i ho deixem coure encara 15 minuts més.

Apaguem el foc i ho deixem reposar una mica abans de tallar i servir la carn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada