dimarts, 26 de juliol del 2016

mandonguilles amb llet de coco

AMB GUST ORIENTAL

No és tan difícil si ens agraden aquests gustos orientals aprendre a cuinar-los. Hem de tenir en compte que així com nosaltres tenim el nostre sofregit de ceba i tomàquet que és la base de molts dels nostres guisats en altres cultures també utilitzen unes bases de cuinats que son diferents, és clar. Així és que un cop aprenguem a fer una base tipus tailandesa per exemple hi podrem afegir el que vulguem, porc, rap, musclos, llagostins... I després ja hi farem variacions. Animeu-vos! Aquí teniu més gustos orientals: broquetes de gall dindi, costella de porc agredolça, llonzes de porc amb salsa al curri, pollastre chop sueywok de vedella ecològica o un curri vermell de llagostins.
Penseu que si voleu recrear aquests gustos, però, haureu de fer una petita inversió en ingredients que us duraran per fi mil i una receptes. Només heu de posar al buscador del boc per exemple cúrcuma o gingebre i us sortiran totes les recepte son els podeu utilitzar. I la propera recepta que serà amb peix també tindrà gust oriental.








INGREDIENTS:

1 ceba petita

1 llima

2 cardamoms

1 tros de gingebre com de la mida del dit gros

1 gra d'all

1 ramet de coriandre fresc (en castellà es diu cilantro)

cúrcuma

400 ml de llet de coco

16 mandonguilles

oli


Compreu mandonguilles ja fetes que siguin de qualitat, millor en una parada del mercat on tingueu confiança. També teniu la possibilitat de fer vosaltres mateixos les mandonguilles, no és complicat. Si us agrada el picant podeu afegir a la carn picada una mica de bitxo trinxat enlloc de pebre negre,

Un cop tenim les mandonguilles, d'on siguin, posem una mica d'oli en una cassola i les enrossim de tots cantons. Les reservem fora.

Pelem la ceba i la tallem a trossos quadrats ben petits i l'all el pelem i el trinxem. Ho afegim a l'oli on hem fregit les mandonguilles i un cop la ceba s'ha estovat hi anem afegint el gingebre pelat i tallat a làmines primes, els dos cardamoms, dues cullerades petites de cúrcuma i les fulles de coriandre també trinxades com si fossin julivert. Ho deixem tot plegat que agafi gust un minut.

Hi tornem a afegir les mandonguilles i hi aboquem la llet de coco. Esperem que la llet comenci a bullir i abaixem el foc. Ho deixem durant 20 minuts fent xup xup amb el foc baix.

Un cop apagat el foc hi afegim la ratlladura de la pell de la llima i el seu suc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada