diumenge, 31 de juliol del 2016

marisc a l'oriental

UNA ALTRA VERSIÓ

Podríem dir que és una sarsuela oriental. No sé ni si existeix, però seguim donant aquest gust oriental. Us agraden aquests gustos? A mi el que m'agrada és variar. No és molt complicat de fer. Us l'aconsello com a plat per quedar bé i ràpid. Son dels plats xollo que dic jo. Ja veieu que els barbarismes els intento posar en cursiva. Tot i que de vegades em deixo incorreccions que vosaltres m'ajudeu a millorar. Moltes gràcies pels vostres comentaris! Si us agraden aquests plats de peix variat us en deixo més receptes amb gustos més d'aquí i d'allà... per variar! Fideuà, peix al forn amb llagostins, sarsuela, sopa de peix amb fonoll, suquet de peix, pasta amb marisc o cassola de closques.
Per cert avui us introdueixo també una altra herba típica del sudest asiàtic, és el lemongrass, en català herba llimonera i en castellà limoncillo. Jo el tinc en pols, el vaig comprar a Vietman quan hi vaug anar. Tot ho cuinaven amb llimonera. I ho faig servir de tant en tant. El seu gust és com de llimona. Si en trobeu alguna vegada proveu-ho. Si no en teniu ho podeu substituir per una mica de suc de llimona, unes gotes. 








INGREDIENTS: (per a 4 persones)

8 llagostins

1/2 quilo de musclos

1/2 quilo de cloïsses

4 gambes

1 ceba petita

1 gra d'all

1 tros de gongebre de la mida del dit gros

1 llima

1 llimona

1 ramet de coriandre fresc ( en castellà es diu cilantro)

lemongrass

1 pot de llet de coco  400 ml (no aigua de coco)

sal i pebre


Pelem la ceba, l'all i el gingebre.

Agafem el coriandre en fulles i tot el que hem pelat i ho posem a picar en una processadora si en teniu, el que es diu un un, dos, tres, que sol venir com a estri auxiliar del túrmix. No se si m'he explicat, es tracta de picar-ho petit.

En una cassola, o wok si en teniu, hi poseu un raig d'oli que no sigui exagerat, volem només que cobreixi just el fons no que faci piscina. Un cop l'oli calent hi posem tota la barreja que hem picat abans.

Ho remenem perquè no se'ns cremi i com que està tallat petit ben aviat estarà fet. Hi afegim un cop cuit la ratlladura de la llima i el seu suc, la llimonera si en teniu o unes gotes de llimona i una mica de sal i pebre negre.

En aquest moment hi posem les gambes i llagostins. Els fem un volta i volta que canviin de color només. Penseu a no remenar-ho gaire, aleshores és quan surt el líquid dels caps i els suc es tornarà més confós.

Un cop ja han canviat de color hi posem els musclos i les cloïsses i quan es comencin a obrir hi afegim la llet de coco. Ho deixem fer tot plegat uns 7 minuts.

Un cop als plats hi posem encara una mica de ratlladura de llimona sobre de cada plat per acabar d'aromatitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada