dimarts, 22 d’abril del 2014

peix al forn amb llagostins

LA VISTA

Ja no recordo ni de com es deia el peix aquest que vaig comprar. Se m'en van anar els ulls, es veia fresquíssim i no em sonava d'haver-lo vist abans. La peixatera em va dir el nom i que no era gaire comú, que feia temps que no en pescaven. La veritat és que tenia la carn una mica més ferma que la orada, però era molt bó, sobretot perquè era fresc. Mireu sempre els ulls del peix, que no estiguin enfosats i que estiguin ben brillants, això vol dir que és fresc. El vaig fer al forn amb patates, però se'm va ocorrer posar-hi llagostins congelats per donar gust i un brou ja preparat, per coure bé les patates i que no quedés sec. El resultat boníssim i molt fàcil, ja ho veureu. Si voleu provar altres peixos al forn podeu fer també: peix amb romescoorada al fornpeix al forn a la musselina d'all o filets d'orada farcits.







INGREDIENTS:

1 orada de ració grandeta

2 gambes llagostineres congelades

2 patates

1 ceba petita

1/2 tassa de café de conyac

2 tasses de caldo de peix

sal i pebre


Encenem el forn perquè s'escalfi.

Pelem les patates i les tallem com patates fregides però molt primes. Si les talleu massa grans us quedaran crues. Val més que us passeu per petites.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes.

Posem en una plàtera gran les patates i la ceba amb oli i sal i pebre. Ho deixem a 180º durant 10 minuts.

Mentre en un  pot escalfem el brou. Posem sal i pebre a l'orada per un costat i per l'altre.

Passats els 10 minuts traiem la plàtera del forn i hi posem el brou bullint per sobre i hi posem la orada i els llagostins pels costats. Hi tirem el conyac per sobre i ho tornem a posar al forn.

Ho deixem entre 7 i 10 minuts més , fins que veieu les patates toves i la pell del peix que s'aixeca una mica, el peix ha de fer olor de cuit, si encara no en fa ho deixeu una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada