dimecres, 2 d’abril del 2014

fideus amb cloïsses

PRIMERS QUE SON SEGONS PLATS

Aquest plats que tenen l'etiqueta de primers es poden convertir en segons amb molt sentit comú. No necessitem la quantitat de proteïnes que consumim al dia. Ens hem d'acostumar a consumir més aliments del grup de fruites i vegetals, cereals, llegums i menys carn, peixos i ous. Aquests fideus acompanyats d'una amanida amb fruits secs es un aport molt equilibrat d'aliments.







INGREDIENTS:

150 g de fideus

250 g de cloïsses

1/4 de pebrot vermell

1/4 de pebrot verd

1/2 ceba petita

1/2 l brou de peix

julivert


Posem les cloïsses en un bol ampli amb aigua i un parell de grapats de sal. Les cloïsses s'obriran i deixaran anar la sorra que tenen a dins.

Pelem la ceba i en tallem la meitat a bocins ben petits.

Tallem els trossos de pebrot vermell i verd a bocins ben petits.

Posar el brou en un pot perquè s'escalfi.

Posem una cassola baixa al foc amb una mica d'oli. Hi posem la verdura i la saltem fins que s'estovi.

Hi posem els fideus, els barregem bé i afegim el caldo de peix ben calent.

Ho deixem bullint 10 minuts a foc mig alt. Al cap de 10 minuts hi afegim les cloïsses i quan s'hagin obert apaguem el foc.

Trinxem el julivert i el tirem per sobre.





3 comentaris:

  1. Pintassa! I amb l'amanideta que ens suggereixen, perfecte!

    Petons!

    ResponElimina
  2. I tant! I ràpida, què més volem??? Petons guapa!

    ResponElimina
  3. Segur que eren molt bons, Mami! Quina bona pinta!

    ResponElimina