dijous, 4 de novembre del 2010

faves i pèsols estofats

UNA COSA QUE ES DIUEN CONGELATS

Si teniu un congelador gran, podeu tenir un rebost congelat, com vàrem dir l'altre dia un fons de congelador, com si fos un fons d'armari. Jo crec que no hi pot faltar mai alguna cosa de gelat, pa llescat congelat, verdures congelades, carn i peix, llegum... Són coses que en un moment donat et poden solucionar els menjars. Encara que l'única cosa és que s'ha de ser previsor i treure-ho amb temps o bé posar-ho al microones per fer-ho ràpid, els que en tingueu. Sí, jo no tinc microones, sóc de les que pensa que aquestes ones que no es veuen i que exciten les molècules de les coses fins que les escalfen, això tant porno i tecnològic no pot ser bo. Fa poc vaig llegir que no és bo escalfar els bibes dels nens al microones, o sigui que a part de la meva paranoia no vaig tant desencaminada.

Doncs bé, amb faves i pèsols congelats, encara que no sigui el temps, podem fer aquest estofat boníssim.



INGREDIENTS:

500 grs. de pèsols congelats

500 grs de faves baby congelades ( o sigui de les més petites)

1 ceba

1 manat d'alls tendres

unes fulles de menta

100 grs. de  cansalada viada fresca

100 grs. de botifarra negra estreta

1/2 got de vi blanc ( al Mercadona tenen un vi per cuinar que és boníssim)

oli, sal i pebre

Agafem la cansalada la salem, li traiem la cotna (o sigui la pell aquella dura) i la tallem a trossets. Fem el mateix amb la botifarra negra.
Tallem la ceba a trossos petits, tallem la punta dels alls tendres i els pelem i els fem a trossos també.
Agafem una cassola fonda i hi posem tots els ingredients: els pèsols (congelats), les faves (congelades), la ceba, els alls tendres, la cansalada, la butifarra negra, una mica de sal i pebre, la menta, un raig d'oli i el vi.
Tapem la cassola amb una tapadora que encaixi bé, no serveix que quedi una mica tapat, s'ha d'estofar tot junt sense perdre vapor. Ho posem a foc fort i quan veiem que ja va viu, el posem a mig.
Amb uns 20 , 25 minuts en tindrem prou per tenir-ho cuit. De tant en tant ho sacsegem perquè es barregin tots els ingredients. Per saber si ja està cuit feu el favor de tastar-ho i us sentireu cuiners autèntics. No convé deixar-ho coure massa perquè els pèsols s'arruguen i es tornen durs.
Així de fàcil, no s'ha de fer res més!

1 comentari:

  1. Hola Nuria he entrat al blog i està superbé, segur que més d'una vegada portaré a la paràctica alguna d'aquestes receptes, ja et comentaré el resultat.
    Moltes gràcies (maria alias)

    ResponElimina