dimecres, 17 de novembre del 2010

pasta amb llimona

ESPIONATGE CULINARI

Hi ha una afició molt maca que consisteix en descobrir què hi ha en els plats que ens serveixen en un restaurant. Com estan fets? Què hi han posat? Estan fets al forn o cuinats? A la brasa? És divertit intentar esbrinar-ho, entre tots investigar quins ingredients s'hi troben. Quan més aprecio un plat al restaurant és quan em costa molt distingir com deu estar fet... o penso directament que jo a casa no ho sabria fer.

Doncs bé, de vegades vas a un restaurant i descobreixes el truco del plat i el  proves de fer a casa i... mai és igual però has fet la teva pròpia versió i això dona molts ànims.

Aquest és un plat menjat a Itàlia i plagiat a casa! I com no, està fet amb excedents de llimones de la compra del Mercadona!

Us he de confessar que aquesta és l'única recepta que sap fer el Paco.



Ho sé, sé que no te presència però està boníssim




INGREDIENTS:

300 grs. de tagliatelle (o sigui tallarines, també es pot fer amb spaguetti, margarites, fusilli, macarrons petits)

150 grs o 200 grs de mascarpone ( si no hi ha mascarpone es pot fer amb mató o formatge fresc tipus Burgos)

50 grs o 75 grs. de formatge parmesà ratllat

1 llimona

1 llima

sal, pebre, nou moscada


Posem una olla al foc amb aigua i sal perquè bulli.

Mentre esperem que bulli, agafem el mascarpone i el posem en una plàtera fonda. Li afegim el parmesà ratllat, la pell de llimona ratllada , el suc de la llimona, pebre i nou moscada. Ho barregem tot bé xafant bé el mascarpone perquè s'amalgami amb tot.

Un cop l'aigua bull hi tirem les tallarines a dins i les deixem bullint el temps que indiqui l'envàs. Penseu que normalment el temps que posa a l'envàs és perquè quedin al dente, per tant si us agraden una mica més cuits deixeu-los una mica més de temps. Un cop cuits hi posem un bon raig d'aigua freda per parar la cocció i així també quan s'escorrin no s'enganxaran.

Quan estiguin escorreguts, els sacsegeu fort perquè s'escorrin bé i ja es poden tirar a la plàtera i remenar-ho tot plegat perquè es reparteixi la salsa per tot arreu. Es serveixen de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada