dilluns, 1 de novembre del 2010

Remenat de fredolics

ENCARA SOU A TEMPS D'ANAR A FER BOLETS

Sabeu quina diferència hi ha entre els homes i les dones buscant bolets? Doncs que ells no poden evitar la competició. Estan pendents contínuament dels cistells dels adversaris, miren d'anar tots sols i passar per llocs que encara no hi ha passat ningú, no contesten quan se'ls crida, no fos cas que els localitzis i els prenguis la seva preciosa parcel·la... I és clar només busquen rovellons, tot el demés no els interessa, camagrocs, fredolics... ho troben massa fàcil. Crec que ells sí que van a "caçar" bolets!! S'ho prenen més com una cacera.

 Les dones en canvi col.laborem i ens ajudem. Si tu en trobes li dius a la companya que vingui a ajudar-te a collir-ne, ella fa el mateix amb tu. Quan reculls els bolets t'és igual posar-los en un cistell o en un altre, després ja repartiràs. No et fa res que els demés sàpiguen on ets, al cap i a la fi moltes vegades és qüestió de sort que en trobis. I finalment et fa il·lusió trobar tota una rotllana de camagrocs i fredolics i els culls amb paciència, encara que n'hi hagi més de cinquanta. Anem a "collir" bolets!! Som recolectores...

Ja ho veus de quina manera més tonta te n'adones de les diferències...

Doncs encara sou a temps d'anar a "fer" bolets, i dic "fer" per no posar-hi cap génere. Ara quan faci més fred serà el temps dels fredolics, com el seu propi nom indica. Animeu-vos i no colliu res que no us vulgueu menjar després.





INGREDIENTS:

1 manat d'alls tendres

5 o 6 espàrrecs verds

Fredolics  (no us vull pressionar, els que colliu)

4 ous

oli

sal i pebre

 Agafeu els espàrrecs verds i doblegueu-los fins que es trenquin. Es trencaran fins on són tendres, la resta de la part de baix no s'aprofita. Talleu-los en diagonal en rodanxes de 2 cms.

Netegeu els bolets. Poseu-los en una paella amb oli. Quan deixin de fer aigua i quedein només amb l'oli els reserveu.

Poseu en una paella una mica d'oli al fons i poseu-hi els espàrrecs.

Mentre trieu els alls tendres. Es talla la part de baix i es treu la pell exterior. Talleu-los pel mig, però no verticalment, sinó horitzontalment.

Afegiu els alls tendres  a la paella al cap d'una estona.

Quan estiguin les verdures tendres afegiu els bolets i doneu dues voltes perquè s'escalfin. Poseu-hi sal i pebre.

Afegiu els ous sencers a la paella. El secret del remenat és que la clara triga més a coure's. Per tant anem remenant la clara perquè es cogui i deixem el rovell sencer. Quan la clara s'hagi cuit trenquem els rovells i els remenem, però molt poc, perquè quedin cremosos i apaguem el foc de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada