dijous, 19 de novembre del 2015

escabetx de rovellons

BOTONS

Sabíeu que els rovellons petits es diuen botons? Doncs aquests petits botons de rovellons que fan tant de goig, quan els fas a la planxa queden en res, oi? En canvi van molt bé per fer un fricandó de carn. Avui us ensenyo una altra manera de cuinar-los. En farem un escabetx, que s'aguardarà força temps en un pot de vidre dins la nevera. Els podeu fer servir d'aperitiu o posar-los en una amanida si voleu. La propera recepta serà una amanida de tardor amb rovellons escabetxats, què us sembla? No cal que cuinem els bolets sempre amb all i julivert, els podem fer de moltes altres maneres: tempura de camagrocspatates confitades amb cepswok de vedella amb trompetes de la mortcroquetes de cepscrema de bolets o quiche de bolets.







INGREDIENTS:

1/2 quilo de rovellons de botó, petits

4 fulles de llorer

1 branca de romaní o farigola

5 grans d'all

1 cullerada grossa de pebre vermell dolç

2 cullerades grosses de pebre negre en boles

2 gots d'oli d'oliva

1/2 got de vinagre de Xerès

sal


Primer de tot preparem els bolets. Els netegem amb un pinzell mullat o amb els dits humits. Mai hem de posar els bolets sota un raig d'aigua perquè perden gust, queden aigualits.

Posem al foc els dos gots d'oli amb els 5 alls esberlats perquè deixin anar el gust. Hi afegim les herbes lligades amb les fulles de llorer fent un ramet perquè no es desfacin, el pebre vermell i les boletes de pebre negre.

Deixem que l'oli s'escalfi i hi afegim els rovellons, els deixem 5 minuts, han de quedar coberts d'oli.

Hi posem el mig got de vinagre i ho deixem de 7 a 10 minuts fins que l'alcohol del vinagre evapora i només en queda l'essència.

La proporció sempre serà aquesta 1/4 part de vinagre per una d'oli.

Un cop una mica refredats els posem en un pot de vidre net i els podem aguardar a la nevera, allà es poden conservar durant forces dies. El pot ha de ser ben net, millor si el rentem al rentavaixelles amb aigua ben calenta o el bullim abans de posar-hi els bolets.


1 comentari:

  1. No vos s ocurrix ca ficar el vinagre en oli calent. Es una barbaritat.

    ResponElimina