dijous, 2 de juny del 2016

pastisset de pastanaga

LA VISTA NO ENS ENGANYA

Hi ha plats que només veure'ls ja ens fan venir ganes de tastar-los. Aquest pastisset diu menja'm, no?
Doncs provem aquesta nova manera de menjar verdura, fent-ne un pastisset. Feu les vostres versions amb espàrrecs, carbassó, carxofa, bròquil, el que vulgueu. Ara ja teniu la recepta, per tant feu-ne la vostra versió amb diferents formatges, amb pernil, amb sèsam... les combinacions son infinites, és el que te de bó la cuina, que sempre pots probar coses noves. Atreviu-vos!
Avui però farem aquest pastisset de pastanaga acompanyat d'una amanida de ruca i tomàquets cirerols.







INGREDIENTS: (per a 8 pastissets)

120 g de formatge serrà a daus petits

2 pastanagues grosses

2 ous

1 iogurt natural

120 g de farina

mantega per engrassar els motlles en cas que fos necessari

1/2 sobre de llevat

1/2 culleradeta de comí

1/2 culleradeta de llavors de comí

sal i pebre



Encenem el forn a 180º.

Pelem primer les pastanagues i les ratllem.

Barregem els ous amb la pastanaga, el comí i hi posem una mica de sal i pebre.

Afegim el llevat a la farina i la posem en un colador fi, un cop així anem donant cops al colador damunt de l'ou de manera que caigui la farina ben tamissada en forma de pluja i es barregi sense fer grumolls. Ho removem fins que queda tot ben barrejat.

Engrassem els motlles dels pastissets amb mantega i després hi espolsem farina. Si els motlles que teniu son de silicona no serà necessari. Per fer servir els motlles de silicona penseu a posar-los en una plàtera que sigui ferma perquè el motlle de silicona es doblega i un cop ple és molt difícil de transportar.

Omplim la meitat del motlle amb la massa i hi posem uns daus petits de formatge a dins, un cop posat el formatge hi tornem a abocar més massa fins arribar a tres quartes parts del motlle. Penseu que després creixerà la massa. Per damunt hi posem unes llavors de comí.

Posem els motlles al forn i si teniu la funció del ventilador la poseu. Els deixem al forn durant uns 20 o 25 minuts.

Esperem uns minuts abans de desemmotllar-los i els servim amb l'amanida de ruca i tomàquets cirerols.






2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta. Quin és el formatge serrà? És d'ovella? Gràcies

    ResponElimina
  2. És el nostre formatge manxego que es fa al Pirineu, és d'ovella sí. Ho pots fer també amb un manxego naturalment.

    ResponElimina