dilluns, 20 de juny del 2016

amanida de mongetes amb cireres

COM SE T'ACUT?

Em van preguntar això, que com se m'acudia fer les receptes i les combinacions. Ara us explicaré les associacions que he fet per arribar fins aquí. En primer lloc m'agrada molt cuinar amb fruita ja ho sabeu. En segon lloc ara és el temps de les cireres i quan les veus a la botiga se t'hi en van els ulls. En tercer lloc perquè tenia ganes de fer una recepta salada amb les cireres i vaig pensar que si ens traiem els prejudicis una cirera no deixa de ser com un tomàquet cirerol, per tant què passaria si les posés enlloc de tomàquets? Doncs aquí en teniu el resultat. Per donar-hi el gust extra he fet un oli de porradell amb cebeta en vinagre per donar-hi contrast. Us ve de gust? Atreviu-vos, deixeu els prejudicis enrera que la vida son quatre dies i el temps de les cireres també!
Voleu provar altres amanides amb llegum potser una mica més conservadores? Doncs podeu mirar aquestes: amanida de mongetes de colors, empedrat, amanida de mongetes i botifarres o amanida de mongetes seques . I pels que no us agraden les mongetes podeu buscar altres amanides amb cigrons o llenties aquí.









INGREDIENTS:

300 g de mongetes cuites (les de Santa Pau son meravelloses)

12 cireres ben madures

1 ramet de porradell

2 cebetes en vinagre

1 tasseta d'oli


Traiem els pinyols de les cireres i les tallem en dos trossos. En guardem dues senceres per la decoració final.

Preparem l'oli de porradell posant en un pot batedor l'oli, el porradell tallat petit i les cebetes en vinagre. Ho batem molt bé fins  a fer-ne una salsa fina.

Amanim les mongetes amb la salsa i hi barregem els trossos de cireres.

Decorem amb una cirera i unes tiges de porradell senceres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada