divendres, 12 de desembre del 2014

tartar de tonyina

DIES DE FESTA

Us posaré unes quantes receptes per fer en dies de festa per si agafeu idees. N'hi haurà que seran elaborades i també n'hi haurà de lleugeres pels sopars de després d'un dinar contundent. Ja sabeu que no cal fer-ho tot al peu de la lletra, ho podeu adaptar al vostre gust. Aquesta recepta és d'una amanida amb peix. En aquest cas però us ha d'agradar el peix cru, si no ho teniu magre. Si us agrada us recomano també carpaccio de salmócebiche de rap o tartar de salmó a la japonesa. Penseu que abans de cuinar una recepta amb peix cru sempre l'heu de congelar durant un mínim de 24 hores. Un cop descongelat el podeu cuinar normalment. És per evitar contraure un paràsit que pot portar el peix cru. 








INGREDIENTS:

100 g de tonyina en un tall

1 alvocat

fulles d'enciam

suc de mitja llimona

1 cullerada de postres de salsa Espinaler (la d'amanir les escopinyes)

1 cullerada de postres de salsa de soja dolça

1 cullerada de sèsam

sal i pebre



Traiem la pell de la tonyina i també apartem si te un tros de carn més fosca, no l'aprofitarem.

Tallem sobre d'una fusta la carn de la tonyina amb un ganivet ample. Ho fem en una direcció i en una altra fins que sembli carn trinxada. No ho feu mai en un robot perquè us quedarà una pasta i no és agradable.

Un cop tenim la carn així l'amanim amb sal i pebre, el suc de llimona, i les salses Espinaler i de soja.
Ho barregem tot plegat.

Tallem l'alvocat pel mig, clavem un ganivet pla al pinyol i tombem el ganivet perquè es desprengui de l'alvocat. En traiem la carn amb una cullera i el tallem a daus.

Rentem bé les fulles d'enciam i les escorrem perquè no hi quedi gens d'aigua.

Muntem el plat col·locant a sota les fulles d'enciam i damunt l'alvocat i finalment la tonyina i hi espolsem pel damunt el sèsam. Si teniu un aro per fer de motlle us anirà molt bé, però si no el teniu ho feu fent muntanyeta i Santes Pasqües.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada