dimarts, 9 de desembre del 2014

pollastre farcit

PER A NOTA

Aquesta és una recepta d'aquestes per iniciats i que hagin de fer un menú aquestes festes una mica més vistós i complicat. Per tant hi posariem tres forquilles en quant a dificultat, però això no vol dir que no es pugui fer. Senzillament hi haureu de posar més atenció. El primer que necessiteu és una polleria que us preparin un pollastre desossat sencer per poder farcir. Demaneu que us donin també fil per poder-lo lligar a casa un cop farcit. No necessiteu res més especial. Endavant!
Teniu altres receptes de pollastre originals per a fer: pollastre amb magranapollastre al cava o pollastre al conyac







INGREDIENTS:

1 pollastre desossat sencer

6 talls prims de bacó

150 g de botifarra crua gruixuda

1 poma

1 bossa de patates de les més menudes

2 cebes tendres

1 got de conyac

1 got de brou

1 cullerada de panses

1 cullerada de pinyons

un polsim de canyella

oli

sal i pebre


Encenem el forn a 180º perquè s'escalfi.

Ara agafem un bol i hi preparem el farcit. Hi posem la carn de la botifarra sense la pell. Pelem la poma i la ratllem dins el bol. Tallem dos talls de baco i els afegim a dins també. Hi posem les panses i els pinyons, el polsim de canyella i tres cullerades de conyac. Ho remenem bé perquè quedi ben barrejat.

Netegem bé el pollastre de les plomes que pugui tenir a la pell. Posem el pollastre pla amb la pell a sota. Damunt hi posarem 4 talls de bacó ben repartits que cobreixin tot el pollastre. Posem el farcit al mig i tanquem el pollastre estirant de la pell de manera que es creui una mica. Agafem les puntes da dalt i de baix, ben doblegades de manera que no s'escapi res i hi posem un escuredents que ho subjecti.

Ara vé el moment de fer un paquetet com si fos un regal. Passem el fil de lligar-lo d'una punta a l'altra i el lliguem amb un nus. Aleshores l'anem lligant fins l'altre costat fent tombs i passant el cordill d'enrera a endavant fins a arribar a l'altra punta. Vigilem que la pell ens quedi ben solapada perquè no s'escapi el farcit per enlloc. Mireu que quedi ben compactat el tall de pollastre.

Un cop el tingueu així el salpebreu per fora i el poseu en una plata que pugui anar al forn amb un raig d'oli pel damunt. La plata no ha de ser ampla, perquè si  ho és el pollastre es ressecarà més i el suc es cremarà. Mirem que sigui una plata fonda i estreta, que ens pugui recollir els sucs i que el pollastre es cogui amb el seu propi brou. Abaixem el forn a 150º i el deixem 15 minuts i després el tombem perquè es rosteixi també la part de sota 15 minuts més.

Passada aquesta mitja hora hi posem les patates petites tallades per la meitat tot al voltant del pollastre. Hi posem les cebes tendres pelades i tallades a llunes. Les col·loquem sota del pollastre, fent-li com un llite perquè no es cremin massa. Ho reguem amb el brou i el conyac tot tirant-ho per sobre del pollastre.

Ho posem al forn durant 20 minuts més. Ho tombem de l'altre costat i ho deixem 10 minuts més.

Ho servim fent-ne talls prims i acompanyat de les patates i la salsa que s'ha fet.

2 comentaris:

  1. Moltes grâcies per la recepta, la cercava per aquest Nadal.

    ResponElimina
  2. Moltes grâcies per la recepta, la cercava per aquest Nadal.

    ResponElimina