dilluns, 15 de desembre del 2014

amanida de poma i nabius

NABIUS

Ara trobem nabius secs i els podem fer servir tant per postres com per amanides. Son menys dolços que les panses, tenen un toc àcid que els fa molt agradables. Aquesta amanida te una mica de tot, salat amb el fuet o també el podeu substituir per pernil, àcid dels nabius, dolç de la poma i la vinagreta de nous. És tot un equilibri. Penseu sempre a fer-ne trossos petits dels ingredients per facilitar que en cada cullerada es pugui pescar una mica de cada cosa. Teniu d'altres amanides amb gustos contraris com: amanida amb boletes de formatgeamanida amb vinagreta de maduixesamanida d'hivern o amanida amb raïm a la francesa.







INGREDIENTS:

1 enciam de fulla de roure

1 poma

1 cullerada de nabius secs

4 talls de fuet

vinagreta de nous



Rentem bé unes 6 fulles d'enciam i les centrifuguem perquè no hi quedi gens d'aigua. Si no teniu centrifugadora ho podeu fer amb paper de cuina.

Pelem la poma i la tallem a llunes ben primes.

Fem dauets dels talls de fuet.

Fem la vinagreta de nous triturant tots els ingredients amb un túrmix.

Col·loquem les fulles d'enciam a sota i per damunt hi repartim la poma, els nabius i els daus de fuet. Ho amanim amb la vinagreta de nous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada